Gecekondunun altında kazı: Kral mezarı ve yer altı şehrini kaçıracaklardı

Kayseri'de bir gecekondunun altında kaçak kazı yapan defineciler Roma dönemine ait Kral mezarı lahit ve yer altı şehri benzeri yapılar buldu. Ancak 3 aydır teknik ve fiziki takip yürüten polis, kaçak kazı yapılan gecekonduyu belirleyerek operasyon düzenledi ve tarihi eser kaçakçılarını yakaladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, izinsiz kazı yapıldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Gültepe Mahallesi'nde bir gecekondunun altında kaçak kazı yapıldığı belirlendi.
Temel kazısında kaya mezarları bulundu
Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonda izinsiz kazı yaptıkları tespit edilen 3 kişi gözaltına alındı. Evin altında kazı yapılan bölgede Roma dönemine ait tarihi değeri yüksek olduğu değerlendirilen kral mezarı lahit ve yeraltı şehri benzeri yapılar bulunduğu belirlendi.
Evin çevresi güvenlik şeridiyle korumaya alındı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, buluntularla ilgili inceleme başlattı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!
Fenomenlere yasa dışı bahis operasyonu! Tolunay Ören ve Kemal Can Parlak için karar verildi
2 bin 300 yıllık kaya mezardan çıktı! İlk kez sergiye çıkarıldı
Okulda görev yapan öğretmene silahlı saldırı: Hayatını kaybetti
GSB kamp başvuru sonuçları 2025 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler genc.gsb.gov.tr adresinde!