Gediz Üniversitesi'ne 3 yeni bölüm açılıyor

Sipahi Eğitim Sağlık ve Spor Vakfı tarafından İzmir'de kurulan 2009-2010 akademik yılında kapılarını açacak Gediz Üniversitesi, YÖK'ten üç yeni bölüm için onay aldı.
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yaptığı yazılı açıklamada, YÖK Genel Kurulu'nun açılmasına izin verdiği Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü'nde 60'ar öğrenciye daha eğitim olanağı sağlayacaklarını belirtti.
Kararın sevindirici olduğunu kaydeden Prof. Dr. Çevik, Ekim ayında gerçekleştirilecek ek kontenjan kayıtlarında, mevcut boş kontenjanlarla birlikte 406 öğrenciyi daha kabul edebileceklerini bildirdi.
İzmir'in 4'üncü vakıf üniversitesi olan Gediz Üniversitesi'nin yeni açılan Uluslararası İlişkiler Bölümünde 15'i tam, 15'i yarı burslu, 30'u da ücretli 60 öğrenci yer alacak.
Bilgisayar Mühendisliğinde 20'si tam burslu ve 40'ı ücretli toplam 60 öğrenci, Çocuk Gelişimi Bölümü'nde de 12'si tam burslu ve 48'ı ücretli 60 öğrenci eğitim görecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Filmleri aratmayan olay! İtalya diye indiler Karasu'da yakalandılar
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Sağanak geliyor
HAZİRAN AYI ÖGG SINAV TARİHİ 2025: ÖGG sınavı ne zaman, saat kaçta?
Satırlı magandalar trafikte dehşet saçtı: TIR'ın camını vurarak kırdılar
Batman'daki kazada ölen müze müdürünün yürek burkan hikayesi: Down sendromlu kardeşi için evlenmemiş