Gemiyle turist getiren işletmelere yolcu başına 30 dolar teşvik verilecek

Kruvaziyer gemiyle turist getiren A grubu seyahat acentelerine destek sağlanması hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yer aldı. Buna göre 31 Aralık 2017 tarihine kadar 750 ve daha fazla yolcu kapasitesine sahip kruvaziyer gemi ile turist getiren A grubu seyahat acentelerine, getirdiği turist başına 30 dolar destek sağlanacak.
Kruvaziyer gemi ile turist getiren A grubu seyahat acentelerine yolcu başına 30 dolar teşvik verilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kruvaziyer gemiyle turist getiren A grubu seyahat acentelerine destek sağlanmasına ilişkin esaslar belirlendi.
Buna göre, kruvaziyer hizmeti verilen limanlara 31 Aralık 2017 tarihine kadar 750 ve daha fazla yolcu kapasitesine sahip kruvaziyer gemi ile turist getiren A grubu seyahat acentelerine, getirdiği turist başına 30 dolar destek sağlanacak.
Turdan 1 ay sonra ödenecek
Karar kapsamında sağlanacak desteğe ilişkin ödemeler Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesine bu amaçla oluşturulan ödenekten karşılanacak. Destek ödemeleri, kruvaziyer turun gerçekleştirildiği ayı takip eden ayın ilk iş günü "Gösterge Niteliğindeki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kurları" listesinde yer alan döviz alış kurları esas alınarak ABD doları karşılığı Türk lirası cinsinden yapılacak.
Sahte belgeye hukuki işlem yapılacak
Yanıltıcı veya gerçeğe aykırı bilgi ve belge verilmesinden dolayı haksız ödeme yapıldığının tespiti halinde, geri alma işlemi için Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uygulanacak. Destek ödemelerinden haksız yere yararlandığı tespit edilen acenteler ile idari hata sonucu yapılan fazla ödemeyi iade etmeyen acentelerin işlemleri resen durdurulacak. Söz konusu acenteler destekten yararlandırılmayacak.
Haksız yere ödemeye neden olanlar ile sahte veya içeriği itibarıyla gerçek dışı belge düzenleyen ve kullananlar hakkında cezai, hukuki ve idari işlem yapılacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SYKES-PICOT NEDİR? Sykes-Picot Anlaşması Harita Sınırları Nedir? Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Yeni Bir Sykes-Picot'a İzin Vermeyeceğiz' Açıklaması!
AYT DİNİ ŞEHİRLER SORUSU: Lhasa Dini Şehir Mi? Kahire Dini Şehir Mi? Roma Dini Şehir Mi? 2025 YKS AYT Dini Şehirler Sorusu Cevabı
Denizli'de tesettürlü kadına saldırı! O anlar kameraya yansıdı
BUGÜN Toplu Taşıma Bedava mı? YKS 21-22 Haziran 2025 toplu taşıma bedava mı? YKS Nedeniyle Otobüs, Metro, Metrobüs, Ankaray, İzban Bedava Mı?