Genelkurmay Başkanı Akar, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile görüştü

Orgeneral Akar, NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı için bulunduğu Tiran'da, ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile görüştü.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı için bulunduğu Arnavutluk'ta, ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile görüştü.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Orgeneral Akar'ın, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da yapılan 178'inci NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı'na katıldığı belirtildi.
Açıklamada, Orgeneral Akar'ın, dün ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile görüştüğü bildirildi. Görüşmenin ardından toplantının resmi açılış törenine katılan Orgeneral Akar'ın, İtalya, İngiltere ve Romanya genelkurmay başkanları ile ikili görüşmeler yapacağı kaydedildi.
NATO Askeri Komite Genelkurmay Başkanları Toplantısı kapsamında düzenlenecek oturumlarda, istikrarın yayılması faaliyetleri, NATO komuta yapısı çalışmaları, kararlı destek görevi ve KFOR harekatı konuları görüşüleceği belirtildi.
"İzin vermeyeceğiz"
Hürriyet'te yer alan habere göre, Akar ve Dunford'un görüşmesinde Irak'ta Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandum kararında ısrar etmesi ve Suriye'deki gelişmeleri ele aldıkları öğrenildi.
Akar, Suriye'de İdlib'de çatışmasızlık bölgesi oluşturulması ve buralara Türk, Rus ve İran gözlemci kuvvetlerinin yerleştirilmesi kararıyla ilgili Dunford'a bilgi verdi. Akar, bir kez daha ABD'nin Suriye'de terör örgütü YPG güçleri ile birlikte hareket etmesinden duyulan rahatsızlığı aktardı ve Türkiye'nin güney sınırlarında bir Kürt kuşağı kurulmasına izin vermeyeceği mesajını iletti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uyardı: Kuvvetli yağış ve rüzgar alarmı!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde yeni görüntü: Nasıl öldürdüğünü gülerek anlattı
Sokak ortasında vahşet! Bahar'ın katilinin ifadesi ortaya çıktı
Edirne'de "Kakava ateşi" yakıldı, binlerce kişi baharın gelişini böyle kutladı