Göçmen kuşlar için 895 bin liralık çalışma

Göçmen kuşlar için 895 bin liralık çalışma
expand
KAYNAKCNN TÜRK

Rotaları üzerindeki orta ve alçak gerilim elektrik dağıtım hatlarının göçmen kuşların can güvenliğini tehdit etmemesi için çalışma başlatıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 895 bin liralık bütçe ayırdı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu göçmen kuşların can güvenliği için harekete geçti. Kurum, kuşların yoğun olduğu bölgelerde orta ve alçak gerilim elektrik dağıtım hatlarının, kuşlara zarar vermesini engelleyecek çözümler bulunması için, Ar-Ge çalışmaları başlattı.

Meteorolojiden yağış uyarısı

Ar-Ge çalışmaları kapsamında, havai hatlardan kuşların zarar görme oranlarının en aza indirilmesi, kuş ölümlerinin azaltılması ve elektrik dağıtım sisteminde kuşlardan kaynaklı kesintilerin azaltılması planlanıyor. Çalışmalar için EPDK, 895 bin liralık bütçe ayırdı.

Trakya EDAŞ konuyla ilgili çalışmalara başladı. Kuşlar üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirecek direk ve hat tasarımlarının belirlenmesi için geliştirilen proje diğer bölgelerde de uygulanacak.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow