Gözler Hayrünnisa Gül'ün üzerindeydi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün iki günlük Kıbrıs gezisinde tüm gözler Hayrünnisa Gül'ün üzerindeydi. Cumhurbaşkanı eşi sıfatıyla ilk kez bir geziye katılan Hayrünnisa Gül Ada'daki ikinci gününü alışveriş yaparak geçirdi. Üst düzey komutanlar Hayrünnisa Gül'ün katıldığı hiçbir programda yer almadı.
Ankara Esenboğa Havaalanı'ndaki karşılama töreninde de Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Aslan Güner, Gül çifti uçaktan inerken protokol sırasındaki yerini terketti.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kıbrıs'taki temaslarını sürdürürken, eşi Hayrünnisa Gül günü alışveriş yaparak geçirdi.
Gül'e, ikinci gününde de KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın eşi Oya Talat eşlik etti.
Girne sokaklarını yürüyerek dolaşan iki Cumhurbaşkanı eşi kumaş satan mağazalara ilgi gösterdi. Hayrünnisa Gül ve Oya Talat'a Girne'deki yabancı turistler de büyük ilgi gösterdi. Gazetecilerin sorularını Oya Talat yanıtladı, Hayrünnisa Gül ise konuşmadı.
Hayrünnisa Gül Cumhurbaşkanı eşi sıfatıyla ilk kez geldiği Kıbrıs'ta komutanlarla hiç bir araya gelmedi. Ada'daki üst düzey askerler Hayrünnisa Gül'ün katıldığı hiçbir programda yer almadı. Bu tablo Cumhurbaşkanı Talat'ın, Gül onuruna verdiği resepsiyonda da değişmedi.
Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçildikten sonra Hayrünnisa Gül ilk kez bir resepsiyonda eşinin yanındaydı. Resepsiyonda askerler yine yoktu ama Gül çifti protokoldeki isimlerle sohbet etti.
Hayrünnisa Gül, KKTC'ye giderken uçağa eşinden ayrı bindi. Ancak Türkiye'ye döndüğünde uçaktan eşiyle birlikte indi. Bu sırada protokolde yer alan Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Aslan Güner sıradan ayrıldı.
Güner, Gül çifti havaalanından çıktıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güner, sıradan çıkmasında bir olağanüstülük olmadığını söyledi ve "Bu hareket usüller dahilinde ve başka maksatlar aranmamalı" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Satırlı magandalar trafikte dehşet saçtı: TIR'ın camını vurarak kırdılar
Batman'daki kazada ölen müze müdürünün yürek burkan hikayesi: Down sendromlu kardeşi için evlenmemiş
Tekirdağ'da kuru yük gemisi karaya oturdu
Zihinsel engelli çocuğa sokak ortasında şiddet: Çevredekiler sadece izledi
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı