Gül'ün Atina ziyareti ikinci kez ertelendi

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün 7 Aralık'ta Atina'ya yapacağı resmi ziyaret, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'nin talebi üzerine ertelendi. Ziyaret için daha sonra yeni bir tarih belirlenecek.
Gül'ün Atina ziyareti, Yunan Bakan Bakoyanni'nin daveti üzerine planlanmıştı.
Bu ziyaret, bir önceki Yunan Dışişleri Bakanı Petros Molivyatis'in Ankara temaslarının iade-i ziyareti olarak gerçekleşecekti.
Ancak Dora Bakoyanni, Abdullah Gül'ü telefonla arayarak, aynı tarihlerde New York'ta önemli bir randevusu olduğunu söyledi ve ziyaretin önümüzdeki bir dönemde yapılmasını rica etti.
Gül'ün bu isteğe olumlu yaklaşması üzerine, 7 Aralık'ta yapılması planlanan görüşmeler ertelendi.
Yunan hükümetinden açıklama
Bu arada, Yunanistan hükümeti sözcü vekili Evangelos Andonaros, Dışişleri Bakanı Gül'ün 7-8 Aralık'ta gerçekleşeceği açıklanan Atina ziyaretinin ertelendiğini, ancak iptal edilmediğini söyledi.
Andonaros, Yunanistan Dışişleri Bakanı Bakoyanni'nin, 'Gül'ün ziyareti için belirlenen tarihte yapılacak BM Güvenlik Konseyi'nin Ortadoğu konulu olağanüstü toplantısına katılmak durumunda olduğunu' açıkladı.
Abdullah Gül, 2 Ekim tarihinde de Atina'yı ziyaret etmek istemiş, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Beyaz Saray'da Başkan George Bush ile yapacağı görüşmeye katılacağı için gezi ertelenmişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Anne cinayetinde kan donduran gerçek: Oğlundan şikayetçi olmadı 1 dakika sonra canından oldu
SON DAKİKA HABERİ: Özgür Özel’e saldıran şüphelinin kaldığı otel mühürlendi
Nikah salonlarında “05.05.2025” yoğunluğu
Afyonkarahisar, şehit Uzman Çavuş Önder Özen’e veda etti: Kızı Alya’nın komutanla diyaloğu yürekleri dağladı
HEKİM ATAMA TERCİH BAŞVURUSU… Sağlık Bakanlığı 122. Dönem DHY Atama Kurası Ne Zaman?