Güneydoğu'da toz bulutu

Güneydoğu illeri, güneydeki Suriye üzerinden gelen çöl tozlarının etkisinde kaldı.
Bölgede gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan toz fırtınası hayatı olumsuz etkiliyor. Yoğun toz nedeniyle gökyüzü kül rengine bürünürken, güneş ışıkları etkisiz kaldı.
Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Suriye'deki muhtemel çöl fırtınasının etkisiyle bölgenin yoğun toz etkisinde kaldığını bildirdi.
Toz bulutunun Güneydoğu'nun tamamı ile Doğu Anadolu'nun doğusunda gün boyunca etkili olmasının beklendiğini ifade eden yetkililer, 7 bin fitin altında yoğunlaşan toz bulutunun görüş mesafesini de düşürdüğünü belirtti.
Tozdan en çok yaşlılar, çocuk ve solunum sorunu olan hastaların olumsuz etkileneceğini belirten Mardin Sağlık Müdürü Sait Avar, dışarıya çıkmak zorunda kalan bu grupların maske takmalarının yararlı olacağını söyledi.
Konuyu İl Hıfzıssıhha Kurulu'na götürmeyi düşündüklerini ifade eden Avar, "Toz bulutu tabakası uzun sürecekse, ilköğretim öğrencilerinin okula giderken gerekli tedbir almalarının sağlanması ya da okulların tatil edilmesi konusunun kurulda görüşülmesi gerekir" dedi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dolmabahçe satrancının perde arkası! Masada neler yaşandı? Hande Fırat yazdı...
FERİBOT İPTAL SEFERLER SORGULAMA 17 MAYIS: İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 3 ilde turuncu, 7 ilde sarı kodlu alarm!
Erdoğan'dan Arnavutluk'ta önemli mesajlar! Diplomasi trafiği
Batman'da ele geçirildi, yakılarak imha edildi! Tam 2 ton...