Hac kayıtları başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007 yılı için hac kayıtlarının 12-30 Mart günleri arasında il ve ilçe müftülüklerinde yapılacağını açıkladı. Diyanet, geçen yıl kayıt yaptırıp hacca gidemeyenlere bu yıl öncelik verecek.
Geçen yıl kayıt yaptırıp gidemeyenlerin de kayıtlarını yenilemeleri gerekiyor.
İlk defa hacca gidecekler ise 15 YTL kayıt parası ödeyecek. Geçen yıldan kaydı olanlar da bu yıl kayıt parası ödemeyecek.
İlk kez hacca gidecekler
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, bu yıl ilk kez hacca gitmek üzere kayıt yaptıranların, akraba ya da eşini beraberinde götürmek istemeleri halinde şu işlemleri yaptırmaları gerektiğini söyledi:
* 2007 yılında ilk defa hacca gitmek üzere müracaat edecekler, 15 YTL'lik ön kayıt ücretine ait banka makbuzu ve nüfus cüzdanlarının fotokopisini ekleyerek, dilekçe formu ile ön kayıtlarını yaptıracak. Bu şekilde yaptırılacak kayıtlar, çekilecek kura sonucuna göre sadece 2007 yılı için geçerli olacak.
* İlk defa ön kayıt yaptıranların sadece eş, baba, kardeş ya da çocuklarıyla birlikte tek numarayla kuraya katılma talepleri karşılanacak, bunun dışında kuraya birlikte girme talepleri kabul edilmeyecek.
* Hiç hacca gitmeyen ve hacca gitmiş eşiyle birlikte ön kayıt yaptırmak isteyen bayanların ön kayıtları eşleriyle birlikte yapılabilecek.
* Tek başına hacca gidemeyecek durumda olan engelli vatandaşların müracaatları hacca hiç gitmemiş refakatçileriyle birlikte kabul edilecek ve bunların birlikte kuraya katılabilmeleri için refakatçileriyle olan bağlantıları mutlaka belirtilecek.
* Daha önceden vekaleten hacca gittiklerini belirterek, bu defa kendi adlarına veya bir başkasının yerine vekaleten hacca gitmek isteyenlerin müracaatları kabul edilmeyecek.
* Daha önce hacca gittiği halde mahremiyet bağlantısı dışında ön kayıt yaptırdığı tespit edilenlerin kaydı silinecek.
* Bunlar kura çekimlerine dahil edilmeyecek ve yatırmış oldukları ön kayıt ücretleri iade edilmeyecek.
Yurtdışındaki anne, baba, eş ve çocuklarıyla birlikte hacca gitmek isteyenlerin de ön kayıtlarını yaptırmış, Türkiye hac kontenjanına ve çekilen kura sonucuna göre kesin kayıt hakkını kazanmış olmaları gerekiyor.
70 bin kişilik kontenjan bekleniyor
Türkiye'ye bu yıl 70 binden fazla kontenjan ayrılmasının beklendiğini anlatan Bardakoğlu, kayıt yeniletenler ile ön kayıt yaptıranların sayısının kontenjandan fazla olması durumunda illere verilecek kontenjan çerçevesinde kayıt yeniletenlere öncelik verileceğini, kalanın ise ön kayıt yaptıranlara verileceğini söyledi.
Ali Bardakoğlu, kuraların daha sonra belirlenecek tarihte Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çekileceğini söyledi.
Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, bir gecikme olmaması halinde umre takviminin de 20 Mart-26 Ekim 2007 tarihleri arasında planlandığını da sözlerine ekledi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dolmabahçe satrancının perde arkası! Masada neler yaşandı? Hande Fırat yazdı...
FERİBOT İPTAL SEFERLER SORGULAMA 17 MAYIS: İDO ve BUDO feribot seferleri iptal mi oldu?
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 3 ilde turuncu, 7 ilde sarı kodlu alarm!
Erdoğan'dan Arnavutluk'ta önemli mesajlar! Diplomasi trafiği
Batman'da ele geçirildi, yakılarak imha edildi! Tam 2 ton...