Hapisteki yazar Sevan Nişanyan'a sürgün

İki yıllık cezasını çekmek üzere 2 Ocak'ta Torbalı Açık Cezaevi'ne giren gazeteci-yazar Sevan Nişanyan, Buca Kapalı Cezaevi'ne nakledildi. Sürgün gibi naklin sebebi olarak ise Nişanyan'ın Cezaevinden yazdığı bir mektup olduğu öne sürüldü.
Gazeteci yazar Nişanyan, Şirince'de yaptığı otel inşaatlarına kaçak yapı eklediği gerekçesiyle iki yıl ceza almıştı. 2 Ocak'ta Torbalı Açık Cezaevi'ne giren Nişanyan, önceki akşam saatlerinde Buca Kapalı Cezaevi'ne nakledildi.
Cezaevinden yazdığı mektupları "nisanyan1.blogspot.com" adresindeki blogunda da yayınlanan Nişanyan, mektubunda "Oktay gardiyandan" söz etmişti. İşte bu naklin nedeni olarak Nişanyan'ın yazdığı bu mektup gönderilmişti. Nişanyan mektupta cezaevinde kredi kartının bir gardiyan tarafından çalındığını ve bunun nasıl ortaya çıktığını yazıyordu. Cezaevi idaresi, içeride olanları dışarıya yansıtan bu mektubu nedeniyle Nişanyan'ı cezalandırdı.
Mektuptan sonra hakkında soruşturma açılan Nişanyan, Buca Kapalı Cezaevine nakledildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...