Hasan Ferit Gedik davasında "Adalet istiyoruz" pankartına polis müdahalesi

Maltepe'de Hasan Ferit Gedik'i öldürülmesine ilişkin davada tanıkların duruşmaya getirilmemesi tepki gördü. Gedik'in ailesinin avukatları, tanıkların duruşmada dinlenmesini istedi ancak mahkeme bu talebi reddetti. Adliye önünde "Adalet istiyoruz" diye pankart açan 2 kişiyi ise polis gözaltına aldı.
Hasan Ferit Gedik'i Maltepe Gülsuyu'nda uyuşturucu karşıtı protesto yürüyüşü sırasında silahla öldürmek ve 3 kişiyi de yaralamak suçlamasıyla 8'i tutuklu 35 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Anadolu 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 8 tutuklu ve 10 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray ve dedesi Mustafa Meray da hazır bulundu.
Sanıktan avukata tehdit: "Dışarı çıkınca göstereceğim"
Kamu güvenliği gerekçesiyle kapalı yapılan duruşmaya, basın mensupları ve izleyiciler de alınmadı. Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından Ebru Timtik, tanıkların duruşmada hazır edilerek dinlenmesini talep ederek, "Çünkü soru sorma hakkımızı kullanacağız. Tanıkların talimatla dinlenmesi usuli bir hatadır" dedi.
Hasan Ferit Gedik'in'in annesini tehdit davasında ilginç savunma
Sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyesini talep ederek, tanıkların talimatla dinlenmesini talep etti.
Mahkeme heyeti, duruşmanın bundan sonraki bölümünün Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ile kayıt alınmasına karar verdi. Duruşmada gelen evrakların okunmasının ardından tarafların taleplerini alan mahkeme heyeti, ara kararını açıkladı. Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesin amacıyla duruşmayı erteledi.
Olaylı "Gülsuyu Davası"nda 2 tahliye
Adliye önünde pankart açan 2 kişi gözaltına alındı
Duruşma bitiminde adliye önünde basın açıklaması yapan Hasan Ferit Gedik'in ailesinin avukatı Ebru Timtik,duruşmanın kısa sürdüğünü belirterek, "Hasan Ferit Gedik'in katledilmesine ilişkin dava görülüyordu. Bu dava ile beraber şunu görüyoruz, çok ciddi bir politik satıh belirlemiş durumdalar. Mevcut iktidarın hoşuna gidebilecek söylemler kullanarak duruşma alanından dışarı çıkıyorlar. Failken, kendilerini meşru göstermek için özellikle tekbir getirerek meseleyi politik bir mecraya çekmek istiyorlar" dedi.
Avukat Timtik'in açıklaması sırasında davayı takip etmek amacıyla adliyeye gelen gruptakilerden bazıları "Hasan Ferit için adalet istiyoruz" yazılı pankart açtı. Bunun üzerine polis ekipleri pankartın kaldırılmaması halinde gruba müdahale edileceğini ifade etti. Gruptakilerin pankartı kaldırmaması üzerine polis ekipleri müdahalede bulunarak 2 kişiyi gözaltına aldı.
Olayın geçmişi
Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde 30 Eylül 2013'te gösteri yapan gruba silahla ateş açılması sonucu Hasan Ferit Gedik hayatını kaybetmiş, 3 kişi de yaralanmıştı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, 8'i tutuklu 35 şüphelinin 11 ile 269 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA || Bugün okullar tatil mi? 22 şehirde eğitime kar engeli: 7 Şubat kar tatili olan iller!
BUGÜN OKULLAR TATİL Mİ? 7 Şubat kar tatili olan iller! Bugün hangi illerde okullar tatil edildi? SON DAKİKA KAR TATİLİ HABERLERİ!
7 Şubat 2025 Cuma Günü Feribot ve Vapur Seferleri İptal Mi? | İDO ve BUDO İptal Sefer Durumu Sorgulama
Dikkat çeken CHP analizi! Madde madde sıraladı: "Umudunu kaybetti"
HABER || Asrın felaketi 6 Şubat! Acı ilk günkü gibi: 04.17'de herkes uyanıktı...