HDP milletvekilleri, Öcalan'ın anne ve babasının mezarını ziyaret etti

HDP milletvekilleri, Öcalanın anne ve babasının mezarını ziyaret etti
expand
KAYNAK DHA

Şanlıurfa’da, yasak olmasına rağmen 4 Nisan günü kutlanması planlanan PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 67’nci doğum günü öncesi Halfeti İlçesi'ne gelen HDP milletvekilleri, Öcalan'ın anne ve babasının mezarını ziyaret etti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın 67'nci doğum günü öncesi Valilik kentte her türlü etkinliği yasakladı. Buna karşın yarın planlanan Öcalan'ın doğum günü kutlaması öncesi Demokratik Toplum Kongresi başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle ile HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, Müslüm Doğan, Alican Önlü, Mahmut Toğrul ve Behçet Yıldırım, Halfeti'ye geldi. Ömerli Mahallesi'ne giden milletvekilleri ve beraberindekiler Abdullah Öcalan'ın annesi Üveyş ile babası Ömer Öcalan'ın mezarının bulunduğu aile mezarını ziyaret edip, dua etti.

Milletvekilleri anne ve babasının ruhuna dua ettikleri Abdullah Öcalan'ın doğum gününü de kutlayacaklarını kaydetti.

HDP milletvekilleri, Öcalanın anne ve babasının mezarını ziyaret etti

Halfeti'de yoğun güvenlik önlemi

Şanlıurfa Valiliği’nin yasaklamasına karşın, taraftarlarının 4 Nisan’da Öcalan’ın doğum gününü kutlayacaklarını ve Halfeti’ye gideceklerini bildirmesinin ardından güvenlik güçleri Halfeti ile Ömerli Mahallesi’ne giden yollarda yoğun önlem aldı.

Halfeti’ye ulaşımın sağlandığı noktalarda zırhlı araçlar ile kontrol noktaları oluşturan polis ve jandarma, tüm araçları durdurarak didik didik arıyor. Araçlarda bulunanların kimliklerini kontrol eden güvenlik güçleri uygun görülen araçların geçişlerine izin veriyor.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow