HDP: Müzakere taslağı karşılıklı değerlendirilmeli

HDP Merkez Yürütme Kurulu yazılı bir açıklamayla hükümeti eleştirerek, "Üzerinize düşenleri yapmıyorsunuz" mesajı verdi. Açıklamada, barış ve demokratik müzakere süreci taslağı üzerinde yapılacak karşılıklı değerlendirmenin çözümün ilk adımı olacağı vurgulandı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
"15 Şubat komplosunu unutmuyoruz" başlığıyla yapılan yazılı açıklamada, Öcalan'ın 16 yıl önce 15 Şubat'ta yakalandığı hatırlatıldı ve o tarihten bu yana tecrit koşullarında yaşadığı iddia edildi.
Öcalan çözüm süreci kapsamında hükümet ve devlet heyetleri ile görüşürken, Öcalan için özgürlük kampanyası yürüten insanların gözaltına alınmasına tepki gösterildi.
Ve son olarak İmralı'da müzakerelerin acilen başlatılarak, "barış ve demokratik müzakere taslağı"nın karşılıklı değerlendirilmesi istendi.
Açıklamada ayrıca süreci yavaşlatan her tutumun çözüme olan güvenin azalmasına neden olacağı vurgulandı.
Otopark sorunu tarihe karışacak
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Abi ve kardeşin bitmeyen kavgası! Evden çıkması için akılalmaz yöntemlere başvurdu
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
HABER... Tatil rotaları çizildi! Ulaşımda bayram tarifesi: Uçak, otobüs, tren hangisi daha cazip?
Oğuz Murat Aci'nin eşi şikayetini geri çekti! Bundan sonra hukuki süreç nasıl işleyecek?