HDP Sözcüsü Bilgen: Halk iradesinin yok sayılmasının tipik göstergeleridir

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Hem milletvekillerimizin tutuklu yargılanması hem de milletvekilliklerinin yoklama ve devamsızlık gibi gerekçelerle düşürülmüş olması, aslında halk iradesine tahammülsüzlüğün, söz konusu HDP seçmeni olduğunda halk iradesinin yok sayılmasının tipik göstergeleridir." dedi.
Bilgen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulu'nda, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın milletvekilliklerinin düşürüldüğünü anımsattı.
Bunun ilk olmadığını belirten Bilgen, "Şimdiye kadar hem milletvekillerimizin tutuklu yargılanması hem de milletvekilliklerinin yoklama ve devamsızlık gibi gerekçelerle düşürülmüş olması, aslında halk iradesine tahammülsüzlüğün, söz konusu HDP seçmeni olduğunda halk iradesinin yok sayılmasının tipik göstergeleridir." diye konuştu.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın çocuk istismarının önlenmesi çalışmalarıyla ilgili MHP ve CHP'yi ziyaret edeceğini açıkladığını ifade eden Bilgen, "Çocuk istismarı konusunda kimseden ziyaret beklentisi içerisinde değiliz. Mecliste komisyon kuruldu. Başbakan Yardımcısı dönsün, o komisyonun raporuna baksın, en ciddi değerlendirme, en geniş öneriler hangi partiler tarafından yapılmış." ifadelerini kullandı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Endişe veren görüntü! 20 yıl sonra yine aynı bölge
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Samsun'daki faciada 3 kişi can verdi! İhmaller zinciri açığa çıktı
Özel'in açıklamaları gündeme oturdu! Sıra Yavaş’ta mı? Abdulkadir Selvi yazdı
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: İstanbul dahil birçok il için alarm verildi!