HES protestosunda 1'i asker 4 yaralı

Rize'nin İkizdere ilçesinde maden suyu kaynağının yer aldığı Şimşirli Köyü'nde yapımına başlanan hidroelektrik santral projesine karşı çıkan köylüler karayolunu ulaşıma kapatıp protesto gösterisi düzenledi.
Şimşirli Köyü'nde bugün saat 13.00 sıralarında toplanan yaklaşık 400 kişi, 'Başbakan'a rağmen katliam sürüyor', 'Başbakan'ın sözü yerine gelsin' pankartları ile büyük bir Türk bayrağı açarak HES şantiyesine doğru yürüyüşe geçti.
'HES'lere hayır' sloganı atan grup, Rize- Erzurum yolu üzerinde bulunan şantiye önünde karayolunu ulaşıma kapattı.
Şimşirli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Özcan, dere katliamına izin vermeyeceklerini belirterek, "Başbakan'ın 10 megavatın altındaki HES'lerin durdurulacağı yönünde sözü burada dinlenmiyor. Biz bu projeye müsaade etmeyeceğiz, yaptırmayacağız" dedi.
Karayolunun 1 saat süreyle ulaşıma kapatılması üzerine müdahale eden jandarma, yolun açılmasını istedi.
Jandarma görevlileri ile köylüler arasında çıkan tartışmaların ardından yolun bir şeridi trafiğe açılarak araçların geçişine izin verildi.
Bu sırada bir kamyon sürücüsü ile yolu kapatanlar arasında başlayan tartışma büyüdü.
Tepki gösteren grup, kamyon sürücüsüne saldırarak, aracını taşlamaya başladı.
Sürücü kamyondan inmeye çalışınca grupta bulunanların tepkisi arttı.
Kamyon sürücüsü bunun üzerine aracı direksiyonu protestocu grubun üzerine sürerek uzaklaştı.
Bu sırada ayağı kamyon lastiğinin altında kalan 1 jandarma eri ile 2 kişi yaralandı.
Kamyonun çarpması sonucu yere düşen bir kişi de başını taşa çarparak kanlar içinde kaldı. Yaralanan jandarma eri ile 3 kişi ambulansla Rize Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Baygınlık geçiren bir kadına çevredekiler yardım etti. Bir süre daha kapalı kalan yol daha sonra ulaşıma açıldı.
Direksiyonu eylemcilerin üzerine kırarak kaçan kamyon sürücüsü İyidere İlçesi'nde jandarmaya giderek teslim oldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Kavurucu sıcaklara mola: Uzman isimler tarih verdi: 10 derece kadar düşecek!
SON DAKİKA SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişti!
EHLİYET YENİLEME RANDEVU: Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Son Gün Ne Zaman? Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Nereden? Gerekli Evraklar Neler?