Hıristiyan diye mezarını naklettiler!..

Hıristiyan diye mezarını naklettiler..
expand

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ölen Kanadalı emekli diplomat Hans Himmelbach'ın mezarının yerinin Hıristiyan diye değiştirilmesi tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Sabah saatlerinde Torba Mezarlığı'nı ziyaret eden Bodrumlular Himmelbach'ın mezarına çiçek bırakıp dua etti.

Kanadalı diplomatın mezarının oğlu ve annesinin mezarına yakın olduğu için taşınmasını sağlayan Kenan Dayıoğlu ise "Diplomatın ailesi için çok üzgünüm, onları üzmek istemezdim. Ancak bu mezar defnedilirken ne belediye başkanından ne de müftülükten izin alınmış, herkesin inancına dinine saygımız var, onlarında bizim inancımıza saygı göstermesini isteriz. Biz yobaz bir aile değiliz'' dedi.

Yıllarca yurtdışında yaşadıktan sonra 2004 yılında Bodrum'un Torba Mahallesi Dıngılbükü mevkiinde villa yaptırarak eşi Kanadalı diplomat Hans Himmelbach ile yerleşen evli ve bir çocuk annesi İlknur Himmelbach (61) 20 Ekim tarihinde 66 yaşında kaybettiği eşini vasiyeti üzerine 23 Ekim 2010 tarihinde Torba Mezarlığı'na defnetti.

İlknur Himmelbach bir hafta sonra belediyeden gelen memurların, Bodrum'un tanınmış işadamlarından Sinan ve Kenan Dayıoğlu'nun anneleri Şükriye Seyman ve yeğeni Mert Burak Dayıoğlu'nun mezarlarının yanında olması nedeniyle mezarının başka bir yere nakledilmesi gerektiğini öğrenince şok oldu.

Önce karara itiraz eden Himmelbach bir hafta sonunda mezarı bulunduğu yerden 20 metre daha uzağa, mezarlığın henüz gömü yapılmamış köşesine taşımak zorunda kaldı.

30 yıl yurt dışında birlikte yaşadıklarını ve eşinin çok iyi Türkçe konuştuğunu belirten Himmelbach hayatının en güzel günlerini eşi ile birlikte geçirdiği Torba'da büyük bir şok yaşadığını belirterek ``Çünkü Bodrum'u dünyanın en modern merkezlerinden biri olarak biliyorduk. Oysaki öldüğü zaman belediyeye müracaat ettiğimizde istediğimiz yeme gömebileceğimiz söylendi. Cenaze başında İzmir'den gelen papaz ile imam dua etti. Her iki ülkenin geleneklerine göre gömüldü. Bodrum'da ve ülkemde böyle bir olay yaşanacağını otuz yıl önce söyleselerdi inanmazdım. Bu uygulamanın çağdışı bir görüş ve uygulama olduğuna inanıyorum'' dedi.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow