Hırsızlar sağlık merkezinin bilgisayarlarını geri getirdi

Hakkari Yüksekova'da 3 gün önce çalınan aile sağlık merkezinin bilgisayarları hırsızlar tarafından geri getirildi. Doktorlar ve hemşireler hırsızlara bilgisayarların geri getirilmesi için çağrı yapmıştı.
Yüksekova Yeni Mahalle'de bulunan 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nden 3 gün önce kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce doktorların masasından 3 bilgisayar çalındı. Binlerce hastanın bilgisinin bulunduğu bilgisayarlar çalınınca, sağlık hizmetleri durma noktasına geldi. Özellikel çocukların aşılarının yapılamadığı ve takip edilen hastaların bigilerine ulaşamayan sağlık personelinin eli kolu bağlandı. Bunu üzerine Aile Sağlığı Merkezi doktoru ve hemşireleri hırsızlara çağrıda bulunarak bilgisayarların geri getirilmesini istedi.
Hurdacının önüne bıraktılar
Olay sonrası sağlık merkezi büyük sıkıntı yaşarken ve bu sıkıntı haber olunca, hırsızlar 3 bilgisayarı sağlık merkezine 500 metre uzaklıktaki bir hurdacı dükkanının önüne bıraktı. Sabah işyerine gelen hurdacı 3 bilgisayarı görünce olaydan haberdar olduğu için sağlık merkezini aradı. Bilgisayarların bulunmasını kendilerini çok mutlu ettiğini belirten 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi Doktoru İsmet Turgut, "Bize bir telefon geldi. Gidip bilgisayarlarımızı aldık. Bilgisayarlarımızda bir eksik yok. Bilgileri kontrol ettik. Bu konuyu haber yapartırarak duyarlılık oluşturmak istemiştik. Bunda başarılı olduk. Bunu çalan insanlar çaldıkları şeylerde biraz hatalı oldular. Çünkü kendi mallarını, kendi bilgilerini çaldılar. Ancak bilgisayarlarımız geri geldi. Bilgisayarlarımızı geri getirenlere teşekkür ediyoruz" dedi.
Sağlık merkezinde yeniden hizmet verilmeye başlanırken, polis sağlık merkezine gelerek inceleme yaptı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
İSTANBUL'DA DEV ELEKTRİK KESİNTİSİ: Tam 60 Bölgede Elektrikler Yok! İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ - AYEDAŞ Elektrik Kesintisi Sorgulama
Sahte fatura davasında karar çıktı: Engin Polat ve babası Sezgin Polat'a 5 yıl 2 ay hapis cezası verildi
KKTC Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi, 3 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılacak