İkinci Ergenekon davasında 1 tahliye

İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından polis memuru Kenan Temur'un tahliyesine karar verildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan kararlar, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından açıklandı.
Buna göre mahkeme heyeti, yazılı ve sözlü olarak yapılan talepler hakkında celse arasında karar verilmesine hükmetti.
Mahkeme heyeti, yaklaşık bir yıldır tutuklu olarak yargılanan, İbrahim Şahin'in suikast timinde olmakla suçlanan ve bir dönem Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün eşi ve çocuklarının korumalığını yapan Kenan Temur'un tahliyesine karar vererek, hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.
Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 12 kişinin tahliye edilmesi yönünde oy kullandığı görüldü.
Duruşma, 8 Mart 2010 Pazartesi günü saat 09.00'a ertelendi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Silahlar, senetler, tapular... Tefeci çetesine jandarmadan darbe
Aman dikkat ekipler uyarıyor! Kurban Bayramı'nda dolandırılmayın
Marmaray'daki darp olayının perde arkası! Yeni detaylar ve görüntüler ortaya çıktı
İSTANBUL KURBAN SATIŞ YERLERİ 2025: Kurbanlıklar İstanbul'a geldi mi? Kurban pazarları kuruldu mu?
Trabzon'da şiddetli yağış hayatı felç etti: Yollar göle döndü | Kayıp 1 kişi aranıyor