İngiliz turiste Bitlis'te ayı saldırdı | Video Haber

Kaynak:İHA

Bitlis'te adı sık sık ayı saldırılarıyla gündeme gelen Nemrut Krater Gölü'nde yine faciadan dönüldü. Kamp yapmak için 2 bin 250 rakımlı Nemrut Kalderası'na çıkan İngiliz turist, ayı saldırısına uğradı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

İşte bu fotoğraf, burun buruna geldiği ölüm tehlikesinin en net kanıtı oldu. Nemrut'ta ölümden dönen çadırına gelen ayıyı böyle kaydetti.

İngiliz turiste Bitliste ayı saldırdı | Video Haber

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü, her ülkeden ziyaretçilerini ağırlıyor. Motosikletiyle bölgeye giden Christopher Lomas Adams da 2 bin 250 metre yükseklikteki Nemrut Kalderası'nda kamp yapmak istedi. Ancak bölgede bulunan ayılar çadırın içine girmeye çalışınca, İngiliz turist tedirgin olarak acil durum ekiplerine haber verdi.

İngiliz turiste Bitliste ayı saldırdı | Video Haber

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Ekipler bölgeye ulaştıklarında çadırda mahsur kalan İngiliz turisti kurtardı ve sağlık ekiplerine teslim etti. Yara almadan kurtulan Adams, hastanedeki kontrollerinin ardından taburcu edildi. Uzmanlarsa ayı saldırısına karşı gerekli önlemlerin alınmasının yeniden altını çizdi.

İngiliz turiste Bitliste ayı saldırdı | Video Haber

Sıradaki Haber
Sıradaki Haber