IŞİD'in bombacısına benzerliği hayatını kararttı

Bursa'da bir çatı ustasının hayatı, her yerde aranan intihar bombacısına olan benzerliği nedeniyle kabusa döndü. Kendisini kim görse arayıp polise ihbar eden Nur Muhammet Mustafaoğlu, "Yurt dışındaki yakınlarım da arayarak, 'Oğlum sen nasıl böyle bir işe bulaştın' diye sitem ettiler" dedi.
Güneydoğu gazisi çatı ustası Nur Muhammet Mustafaoğlu’nun hayatı, geçtiğimiz günlerde fotoğrafları yayınlanan ve IŞİD'in intihar bombacısı olarak her yerde aranan Savaş Yıldız'a benzerliğiyle alt üst oldu. Mustafaoğlu, sokağa çıktığında insanların kendisini "canlı bomba" sanıp ihbar ettiğini söyledi.
Canlı bombanın kimliği kesinleşti
Mustafaoğlu, intihar bombacısıyla hiçbir alakasının olmadığını, kendisinin vatansever bir Türk olduğunu söyledi. Mustafaoğlu, "Ben Türk'üm. Bursa’da ikamet ediyorum. Bana benzeyen canlı bombanın resminden haberim yoktu. Abim telefonuma canlı bombanın resmini atarak, bana çok benzediğini söyledi. Her yerde haberi çıkan canlı bomba Savaş Yıldız hakikaten bana çok benziyor" dedi.
IŞİD davasında tutuklu kalmadı
Vakit kaybetmeden en yakın polis karakoluna başvurduğunu anlatan Mustafaoğlu, şunları anlattı:
"Polise, canlı bomba olarak aranan teröristin resmini göstererek, bana çok benzediğini söyleyip kendi kimliğimi gösterdim. Canlı bombanın benimle hiçbir alakası olmadığını anlattım. Polis de inceleme yapıp, canlı bombanın benimle alakası olmadığını belirledi. Her yerde aranan canlı bombanın fotoğrafı yayınlandıktan sonra yurt dışındaki yakınlarım da arayarak, 'Oğlum sen nasıl böyle bir işe bulaştın' diye sitem ettiler. Onlara hakikati anlatmakta zorlandım. Bir benzerlik olduğunu söyledim. Ben askerliğimi Hakkari Şemdinli’de yaptım ve gaziyim. Canlı bombanın fotoğrafı yayınlandıktan sonra işe gitmek için minibüse bindiğimde insanlar bana tuhaf tuhaf bakıyor. Korkudan hava soğuk olmasına rağmen üzerime mont giymiyorum, tişörtle geziyorum. Benzerlikten dolayı üzerime mont giysem daha büyük sıkıntı olacak. İki gündür Bursa’da yağmur yağıyor, bense insanlar tedirgin olmasın diye hasta olmayı göze alarak tişörtle geziyorum."
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Gaziosmanpaşa'da yol çöktü! İki bina tahliye edildi
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?