hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İskelede kabusu yaşamışlardı: iPhone 13 davasını kazandı

    İskelede kabusu yaşamışlardı: iPhone 13 davasını kazandı
    expand

    İstanbul Arnavutköy’deki Danış Restaurant’ın kaçak iskelesi, 23 Aralık 2022 gecesi çökmüş, müşteriler de denize düşmüştü. İstanbul Tüketici Mahkemesi’ne açılan davaya göre, Buğra K. de restoranda denize düşenlerden biriydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Denize düştüğünde başta iPhone 13 marka cep telefonu olmak üzere bazı eşyaları kayboldu. Buğra K. olayda yaralandığına dair rapor alarak mekândan şikâyetçi oldu. Buğra K. cep telefonu ücreti olan 28 bin 427 TL’nin karşılanması için de restoran işletmecilerine icra takibi başlattı. Ancak işletme itiraz ettiği için icra kararı durduruldu. Buğra K. de bunun üzerine avukatı aracılığıyla dava açtı. Davaya cevap veren Danış Restoran ise dava konusu olayda hiçbir kusurunun bulunmadığını belirtti.

    MAHKEME HAKLI BULDU

    İstanbul Tüketici Mahkemesi’nde görülen davada geçtiğimiz günlerde karar açıklandı. Buğra K.’yı haklı bulan mahkeme, davalı işletmenin icra müdürlüğüne yaptığı icra takibe itirazını reddetti. Buğra K.’nın 28 bin 427 liralık icra takibinin devamına karar veren mahkeme, ayrıca davalı işletmeyi yüzde 20 icra inkâr tazminatı ödemeye hükmetti.

    Kaynak: Hürriyet / Özge Eğrikar 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow