hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul kentsel dönüşüm konut ve kira yardımı 2024 ne kadar? İstanbul’da kentsel dönüşüme giren ilçeler/yerler!

    İstanbul kentsel dönüşüm konut ve kira yardımı 2024 ne kadar İstanbul’da kentsel dönüşüme giren ilçeler/yerler
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerin ardından, olası Marmara depremi nedeniyle mega kentteki kentsel dönüşüm çalışmaları bir kez daha önem kazandı. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hak sahiplerine verilecek maddi destek detayları Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, İstanbul kentsel dönüşüm konut ve kira yardımı ne kadar 2024? İstanbul'un hangi ilçelerinde kentsel dönüşüm var? İşte detaylar Neşe Akbaş'ın haberinde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul’da kentsel dönüşüm hız kesmeden belediyeler ve bakanlıkların iş birliğiyle devam etmektedir. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul'da kentsel dönüşüme destek kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu karara göre, riskli yapının bulunduğu parsellerde üretilecek projedeki bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının, mevcut bağımsız bölüm sayısı veya inşaat alanının bir buçuk katını geçmesi halinde hibe ve kredi desteğinden yararlanılamayacak. İstanbul’da kentsel dönüşüm nerelerde olacak? sorusu da bu gelişmeler sonrasında merak edilen konular arasında yer aldı.

    İSTANBUL KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUT VE KİRA YARDIMI NE KADAR 2024?

    Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; kentsel dönüşümde hak sahiplerine bir konut için 700 bin TL’ye kadar hibe, 700 bin TL’ye kadar kredi tahsis edilecek. İş yerleri içinse  350 bin liraya kadar hibe, 350 bin liraya kadar kredi desteği var. Ayrıca inşaat yapımı için hibe haricinde kiracılara bir kereye mahsus ve karşılıksız 100 bin lira tahliye desteği sağlanacak.

    Kredi geri ödemeleri, geri ödemesiz dönemden sonraki ilk aydan itibaren başlayacak ve ilk 12 taksit faizsiz olmak üzere en fazla 120 ayda tamamlanacak. Geri ödemesiz ve faizsiz dönem sonunda ilk taksit ödemesinden önce başlangıç güncellemesi yapılacak. Kredi verilirken hak sahiplerinin gelir ve kredi puanına bakılmayacak. Kredi geri ödemeleri Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yürütülecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü sürecindekilere verilen kira yardımında güncellemeye gitti. İBB, İstanbul’da ikamet eden maliklere 18 ay boyunca verilen aylık 4 bin 500 TL kira yardımı 7 bin TL’ye çıkarıldı.

    İstanbul kentsel dönüşüm konut ve kira yardımı 2024 ne kadar İstanbul’da kentsel dönüşüme giren ilçeler/yerlerİSTANBUL'UN HANGİ İLÇELERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM VAR?

    İstanbul il genelindeki kentsel dönüşüm çalışmaları farklı aşamalarda sürüyor. Mevcutta bazı ilçelerde binlerce bağımsız birim kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilmişken, bazı ilçelerde projeler henüz başlama aşamasında. Öte yandan, imar sorunları gibi nedenlerle çalışmaların yapılamadığı ilçeler de bulunuyor. 

    İSTANBUL’DA KENTSEL DÖNÜŞÜME GİREN İLÇELER

    1. Bahçelievler
    2. Bayrampaşa
    3. Bağcılar
    4. Başakşehir
    5. Beylikdüzü
    6. Beyoğlu
    7. Çekmeköy
    8. Gaziosmanpaşa
    9. Güngören
    10. Esenler
    11. Esenyurt
    12. Ümraniye
    13. Üsküdar
    14. Kadıköy
    15. Kağıthane
    16. Kartal
    17. Küçükçekmece
    18. Maltepe
    19. Pendik
    20. Sancaktepe
    21. Sarıyer

    (Daha büyük ölçekte projelerin yer aldığı yerler)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow