İstanbul'da bombalı eylem hazırlığındaki örgüt üyesi yakalandı

İstanbulda bombalı eylem hazırlığındaki örgüt üyesi yakalandı
expand
KAYNAK Çağatay Kenarlı / DHA

İstanbul'da terör örgütü PKK'dan kaydı bulunan 1 kişi yakalandı. Şüphelinin üzerinden çıkan hafıza kartında, Kartal Aydos Ormanı'nda işaretli bir konumun bulunduğu harita ele geçirildi. Ormanda yapılan kazıda cephanelik bulundu. PKK'dan kaydı bulunan Eyüp Şeker'in, sansasyonel bir bombalı saldırı yapacağını itiraf ettiğini belirtti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerine terör örgütü PKK'nın sansasyonel bir eylem yapacağı bilgisi aldı.

Ekipler,  Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlileriyle birlikte yaptığı ortak çalışma kapsamında 14 Haziran'da Fatih'te bir adrese baskın düzenleyerek, bombalı saldırı yapacağı öne sürülen Eyüp Şeker'i (32) yakalayarak gözaltına aldı.

Manisa'da 3 gündür kayıp kızın cesedi bulundu

Şeker'in yapılan üst aramasında cebinde bir hafıza kartı bulundu. Şeker, Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.

Ormanda gömülü cephanelik bulundu
 
TEM ekipleri hafıza kartını inceleyerek Kartal Aydos Ormanı'nın haritasında bir noktaya ait işaretli konumu buldu.

Putin 200 Rus'un binlerce İngilizle nasıl dövüşebildiğini anlayamıyor

Ekipler, Aydos Ormanı'na giderek, haritada belirtilen yerde yaptığı kazı sonucunda nevresim takımlarına sarılmış 2 kaleşnikof, 1 uzi, çok sayıda şarjör ve mermi, 3 elektrikli fünye, 1 tane bomba düzeneğinde kullanılmak üzere hazırlanmış saatli zaman ayarlayıcı, bomba düzeneğine bağlanacak şekilde hazırlanmış cep telefonu, uzaktan kumanda tertibatı ve bomba düzeneğini birleştirmek için notlar ele geçirildi.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Sansasyonel bir bombalı saldırı önlendi

TEM ekipleri yaptığı detaylı sorgulamada, terör örgütü PKK'dan kaydı bulunan Eyüp Şeker'in Aydos ormanında ele geçirilen mühimmatla sansasyonel bir bombalı saldırı yapacağını itiraf ettiğini belirtti.

TRT Kurdi'den "Şemsettin Özaykan" açıklaması

Ekipler yaptığı çalışmalarda ormanda bulunan mühimmatın Diyarbakır-Lice kırsalından İstanbul'a getirildiğini tespit etti.

600 bin lira ödülle aranan PKK'nın Mazgirt sorumlusu öldürüldü

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Eyüp Şeker, çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow