İstanbul'da susuzluk sorunu var mı? İBB Başkanı İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece’de arpa ve yulaf tohumu desteği programına katılarak Tarım Market’in açılışını yaptı. Programdan sonra gazetecilerin kuraklık ve yerel seçimlerdeki ittifaklara yönelik sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Mevsimsel olarak yağış zamanı geliyor, bekliyoruz. Tabi ki suyla ilgili bir alarm var. Ama bu sene için susuzluk diye bir durumla karşı karşıya değiliz” dedi.
Büyükçekmece Barajı’ndaki suyun yüzde 4’ler seviyesinde azaldığı ve sulardaki bakteri riskine yönelik konuşan İmamoğlu, “Her gün tedbirlerimizi alıyoruz. İSKİ dünyanın en deneyimli kurumudur. Öyle bir riskin olduğu yerden su pompalamamız mümkün değil. Büyükçekmece bu denli kurumayı daha önce de yaşadı. Ne yazık ki böyle bir süreç yaşıyoruz. İstanbul aylardır yağmur görmedi. Temennimiz yağışların artık gelmesidir. Suyun verilmesi konusunda kadim İSKİ kurumuna kimse güven sorunu yaşamasın. Her birey su da tasarrufa dikkat etmelidir, bir damla su bile çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
Yerel seçimde ittifak olup olmayacağına yönelik soruya ise İmamoğlu, “Tarımla ilgili desteklerimiz güçlü bir şekilde devam ediyor. Size çiftçilerimize verdiğimiz destekleri bugün takip etmenizi diliyorum” cevabını verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sivas'ta vahşet: 2 kardeşin boğazı kesilerek öldürüldü! Şüpheli kişi gözaltına alındı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
HABER... Mattia Ahmet Minguzzi cinayeti davasında duruşma 20 Haziran'a ertelendi
Erdoğan - Bahçeli görüşmesinin kodları! Abdulkadir Selvi yazdı
Bu illerde yaşayanlar dikkat! Meteoroloji'den kuvvetli gök gürültülü sağanak alarmı