İstanbul'da taksi sorunu: Sekiz ayda 50 bin şikâyet

İstanbul’da neredeyse herkesin şikâyet ettiği konuların başında taksiciler geliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Kentte taksi kullanıp da mutlu olan birini görmek neredeyse imkânsız. Derinleşen taksi ve taksicilerle ilgili yaşanan sıkıntı şikâyetlere de yansıdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü verilerine göre, bu yılın 8 ayında taksi taşımacılığı ile ilgili toplam 49 bin 412 şikâyet iletildi.
Bu şikâyetlerden 23 bin 885’ine Toplu Ulaşım Hizmet Kalitesi Değerlendirme Sistemi (TUDES) üzerinden gerekli cezai yaptırımlar uygulandı. Cezai yaptırım gerektirmeyen şikâyetler için de şoför ve araç sahibine uyarılarda bulunulduğu belirtildi. Kısa mesafe de yolcu almaması, yolcu ve güzergâh seçmesi, taksimetre açmaması, şiddet uygulaması şikâyet edilen konuların başında geliyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
TİGEM KURA SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI: TİGEM işçi alımı mülakat tarihi ne zaman?
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Kanımız dondu! Bahar cinayetinde yeni detaylar: 2022’den beri ev değiştiriyormuş
TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TAKLİT TAĞŞİŞ LİSTESİ 2025: Sahte - hileli ürünler sorgulama ekranı (guvenilirgida.tarimorman.gov.tr)
CHP lideri Özgür Özel'e yumruklu saldırı! Abdulkadir Selvi'den dikkat çeken 2 tespit