İstifa eden Cevizoğlu: "Bir yerde bir horoz olur"

Rahşan Ecevit'in desteği ile kurulan Demokratik Sol Halk Partisi'nin (DSHP) genel başkanlığından istifa eden Hulki Cevizoğlu, CNN TÜRK'e istifa gerekçelerini anlattı. Cevizoğlu, "Bir partide bir yasal, bir korsan başkan olmaz" dedi.
Gündemin Rengi programında CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar'ın sorularını yanıtlayan Cevizoğlu, "Karakterim, dik duruşum ve ilkelerim bunu gerektiriyordu. Bir yerde bir horoz olur" ifadesini kullandı.
Partide kraldan çok kralcılık yapanları iki kez uyardığını söyleyen Cevizoğlu, "Bu uyarıları yaptığım toplantılardan birinde Rahşan Ecevit de vardı. Anlaşılır ve net biçimde söyledim ama iki uyarım da anlaşılmadı. Üçüncüde, bu şekilde davranan bir genel başkan yardımcısını görevden aldım. Ama baktım hala bu unvanı kullanıyor, başka bir yerde otorite arayışı içinde... Böyle güdük politikalar Türkiye'ye çözüm olmaz" dedi.
Cevizoğlu, kendi istifasının ardından bütün yöneticilerin istifa ettiğini kaydetti.
Bunun için yıllardır çalıştığını söyleyen Cevizoğlu, bundan sonrasında da politik yaşamını sürdürmeyi istediğini belirtti ve yeni bir parti kurabileceğinin sinyalini verdi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Plastik fabrikasında yangın: Dumanlar gökyüzünü kapladı
BABALAR GÜNÜ MESAJLARI 2025: Resimli, Duygusal, Anlamlı, Şiirli Babaya, Eşe, Dedeye Göndermelik Babalar Günü Mesajları! Babalar Gününüz Kutlu Olsun!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
LGS heyecanı: Milyonlarca genç ter döktü | Sorular ve cevapları yayımlandı
Aksaray'da sıcak hava balonu faciası: Ölü ve yaralılar var