İTÜ Maden Fakültesi'nde Soma işgali sona erdi

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin Soma'daki maden faciasına dikkati çekmek için Maden Fakültesi'nde 3 gün önce başlattığı eylem sona erdi.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...
Maden Fakültesi önünde toplanan öğrenciler, "Soma işçisi yalnız değildir", "Daha fazla işgal, daha fazla direniş" yazılı pankart açtı.
Sebahat Tuncel fakülteye pencereden girdi
Bir süre slogan atan grup adına Baran Şen ve Gizem Saraçer basın açıklamasını okudu.
Açıklamada, Soma'daki maden faciasına dikkati çekmek için fakültedeki "işgal eylemi"nin 16 Mayıs'ta başladığı belirtildi.
Türkiye'de taşeron işçi sisteminin kaldırılmasına ilişkin mücadele edildiği aktarılan açıklamada, "Sona erdirdiğimiz işgal eylemi, üniversite-sermaye işbirliğine ve taşerona karşı savaş ilanımız için sadece bir başlangıçtır. İşgal eylemleri tüm üniversitelere yayılarak devam etmelidir" ifadelerine yer verildi.
Eylemin sonlandırılmasının ardından üniversiteden bir heyet, fakültede incelemelere başladı. Fakülte binasına inceleme sırasında kimsenin alınmayacağı belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Güzel havalara mola! Meteoroloji’den yağış, fırtına ve toz taşınımı uyarısı: Etkilenecek bölgeler belli oldu!
Fenomenlere yasa dışı bahis operasyonu! Tolunay Ören ve Kemal Can Parlak için karar verildi
2 bin 300 yıllık kaya mezardan çıktı! İlk kez sergiye çıkarıldı
Okulda görev yapan öğretmene silahlı saldırı: Hayatını kaybetti
GSB kamp başvuru sonuçları 2025 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gözler genc.gsb.gov.tr adresinde!