İTÜ’de 'Onur Yürüyüşü'ne OHAL yasağı

İTÜ'de yapılacak Onur Yürüyüşü OHAL gerekçesiyle yasaklandı. Öğrenci toplulukları karara tepki gösterdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) düzenlenmesi planlanan “Onur Yürüyüşü” rektörlük tarafından engellendi.
İTÜ’de yapılacak Onur Yürüyüşü, OHAL gerekçesiyle yasaklandı. Yasak kararı üzerine sosyal medya hesaplarından bir açıklama paylaşan İTÜ Cinsiyet Kimliği Ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Kulübü “Cins Arı”, “LGBTİ+ olmaktan onur duymaya rektörlük de OHAL de engel olamaz. Biz her türlü varız ve var olmaya devam edeceğiz” dedi.
Yürüyüş 2016’da güvenlik gerekçe gösterilerek engellenmişti. Cins Arı, 2015’te Onur Haftası kapsamında kampüs içinde Onur Yürüyüşü düzenlemişti.
İTÜ Diyalektik Kulübü, Perspektif dergisi, İTÜ Sosyal Bilimler Topluluğu ve Taşkışla Sahnesi’nin desteklediği Cins Arı açıklaması şöyle:
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığı Sağlık Raporu Ödemesi: Sağlık Raporu Ücretli Mi? Hangi Raporlar Ücretli? www.sbos.saglik.gov.tr Aile Hekimliği Sağlık Raporu Ödemesi Sorgulama
BÜYÜK ELEKTRİK KESİNTİSİ! 17 Haziran İstanbul Elektrik Kesintisi Ne Zaman Bitecek? İstanbul'da Elektrikler Ne Zaman Gelecek? BEDAŞ AYEDAŞ Elektrik Arıza Sorgulama
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
ÇİTLEKÇİ TOGG ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI 2025: Çitlekçi TOGG çekiliş sonuçları asil-yedek talihli listesi açıklandı mı?