hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti'de Dervişoğlu dönemi yarın resmen başlayacak

    KAYNAKCNN TÜRK

    İYİ Parti'de yarın resmen Müsavat Dervişoğlu dönemi başlayacak. Dervişoğlu'nun yarın seçildiğine ilişkin mazbatasını alması, ardından da İYİ Parti Genel Başkanlığını Meral Akşener’den devralması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Ben bir yarış kazanmadım çünkü kimseyle yarışmadık biz. Herkes emin olsun hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.” İYİ Parti Genel Başkanlık koltuğuna seçilen Müsavat Dervişoğlu bu mesajları verdi. Ve gözler onun Genel Başkanlık koltuğuna oturacağı güne çevrildi.

    Dervişoğlu, Genel Başkanlık koltuğuna oturmak için önce mazbatasını alacak. İYİ Parti'nin salı günü bir mazbata töreni yapması bekleniyor. Meclis'te yapılacak mazbata töreni ile Dervişoğlu resmen İYİ Parti Genel Başkanı olacak.

    İYİ Partide Dervişoğlu dönemi yarın resmen başlayacak

    Ardından devir teslim töreni var. Dervişoğlu çarşamba günü İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener'den görevi devralacak. Sonrasında ilk olarak Anıtkabir'i ziyaret edecek. Dervişoğlu'nun ilk fırsatta Genel İdare Kurulu'nu toplaması bekleniyor. Ve kısa zamanda yakın çalışma ekibi olacak a takımını yani Başkanlık Divanı’nı oluşturacak.

    Genel İdare Kurulu listesinde Dervişoğlu, Akşener döneminden 18 isme yer vermişti. 18 isim arasında Ayyüce Türkeş Taş, Uğur Poyraz, Kürşad Zorlu, bir süre önce partiden istifa eden Ümit Özlale gibi isimler yer alıyor. Listede 32 yeni isim de var. Yeniler arasında Ordu Belediye Başkan Adayı Enver Yılmaz, eski vekil İsmail Koncuk, Ali Feyzi Karaca, Kadir Ulusoy gibi isimler bulunuyor. Oktay Vural, Ayfer Yılmaz, Buğra Kavuncu, Burak Akburak gibi partinin Akşener dönemi önemli isimleri ise Dervişoğlu'nun Genel İdare Kurulu'nda yer bulamamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Partide Dervişoğlu dönemi yarın resmen başlayacak

    Bu arada kurultayda Koray Aydın’ı destekleyen Erhan Usta, CNN TÜRK yayınında duyurduğu grup başkan vekilliğinden ayrılma kararını hayata geçirdi. Edinilen bilgilere göre Dervişoğlu’nun talebi olmamasına rağmen Usta’nın istifayı hayata geçirdiği ifade edildi. Sosyal medya hesabında istifayı duyuran Usta, "Bu kararı ivedilikle açıklamamın nedeni; yeni kurulacak İYİ Parti grubunun önünü açmaktır" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow