hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti'de kongre süreci nasıl ilerliyor?

    İYİ Parti'de 27 Nisan'da yani bu cumartesi günü olağanüstü kongre yapılacak. Öncesinde bir istifa haberi daha geldi. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir görevinden ve parti üyeliğinden istifa etti. İYİ Parti'de kongre süreci nasıl ilerliyor?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İYİ Parti'de Meral Akşener dönemi bitiyor. Gözler İYİ Parti'de kimin genel başkan olacağı merakla beklenirken, olağanüstü kongrenin yapılacağı 27 Nisan’a artık çok az kaldı.

    İYİ PARTİ'DEN BİR İSTİFA HABERİ DAHA!

     

    İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir görevinden ve parti üyeliğinden istifa etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, istifasının gerekçesini “Maalesef partideki çalışma arkadaşlarımla aynı rotada ilerleyemeyeceğimizi üzülerek müşahede ettim. Bu sebeple iyi partiden ayrılmaya karar verdim” sözleriyle açıkladı.

    İYİ Parti kongresi için ayrıca izleyici almama kararı da gündem oldu. O karara Genel Başkan Adayı Tolga Akalın tepki gösterdi.

    Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akalın, “Milletimizle kurduğumuz gönül köprüleri birilerini rahatsız etmiş görünüyor.' ifadelerini kullandı. “Büyük iktidar yürüyüşümüzün ilk gününde o insanları bu coşkudan mahrum etmeye kimsenin hakkı yoktur” dedi. ‘Sizsiz asla’ diyerek İYİ Partilileri kongrenin yapılacağı salona davet etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca Tolga Akalın’a yakınlığı ile bilinen İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un kongre sürecine ilişkin usulsüzlük iddiaları, Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, tarafından reddedildi.

    İYİ Parti kongresinde Meral Akşener bir konuşma yapacak. Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz adaylığını açıkladı. Aday olmak için toplam delegenin yüzde 5'i imzayı toplayanlar yarışa katılabilecek. Partinin tüzüğüne göre, genel başkanlık için ilk 2 turda salt çoğunluk gerekiyor. Aranan çoğunluk bulunamazsa en çok oyu alan iki adayın yarışacağı 3. turda en fazla oyu alan genel başkan seçilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow