hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti'de kriz sürüyor! Buğra Kavuncu partideki görevinden istifa etti

    İYİ Partide kriz sürüyor Buğra Kavuncu partideki görevinden istifa etti
    expand

    İYİ Partili Buğra Kavuncu Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kavuncu 'İstanbul'da aldığımız sonuçla doğrudan ilişkili olarak,8 aydır yürütmekte olduğum Teşkilat Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimler sonrası İYİ Parti'de sular durulmuyor. İYİ Partili Buğra Kavuncu Teşkilat Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Kavuncu yaptığı paylaşımda şu açıklamalara yer verdi: 31 Mart yerel seçim sonuçları gösterdi ki; büyükşehirlerde yarış genelde iki partiarasında geçmiş ve seçmen istediği adaya oy vermekten çok, istemediği parti ya da aday kazanmasın diye karşındaki en güçlü adaya yönelmiştir.

    Bir diğer durum ise daha önce ittifak yapılan İstanbul, izmir, Ankara ve Adana gibi büyükşehirlerin birçoğunda parti aidiyeti neredeyse yok olmuştur. İttifak sisteminin, büyük partileri güçlendirirken oy oranı biraz daha az partileri erittiği aşikârdır. Katı bir ideolojik görüşü olmayan, makul ve hayatın gerçekleriyle yüzleşerek ona göre politika belirleyen merkeze konumlanacak bir partinin varlığını devam ettirmesi için yerel yönetimlerde iddia ortaya koyması önemlidir.

    Aksi hâlde başka bir partinin aparatı hâline gelme riskini taşımaktadır. Seçim sonuçları bunu bir kez daha tescil etmiştir.

    Bilindiği üzere, partimiz genel seçimler sonrası 31 Mart yerel seçimlerine ittifaksız girme kararı almış ve tüm ülkede aday belirleme süreci başlamıştır. Bu süreçte, kamuoyuna da yansıyan bazı isimler haricinde istanbul için adaylık talebinde bulunan olmamıştır. Parti içerisinde de bu doğrultuda bi rgelişme olmayınca görev bana düşmüştür. Ben de partim için bu sorumluluğu seve seve üstlendim.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alınan karar sonrası çalışmalarıma başladım ve daha iyi bir belediye başkanı olacağım iddiasıyla seviyeyi düşürmeden, projelerimi anlattım. Eleştirilerimi sıraladım. Hatta eleştirilerimi beğenmeyen ve yetersiz bulan da oldu, kamuoyundan dozu çok kaçırdığımı dile getiren de oldu. Kimisi boşuna çok çalışarak kendimi hırpaladığımı kimisi ise kasıtlı olarak çalışmadığımı iddia etti.

    Bütün bunlara rağmen, ben partimin adını en onurlu şekilde inandığım ve doğru bulduğum şekilde ayakta tutmaya çalıştım ve mücadele ettim. Ancak seçimleri beklediğimizin çok altında bir sonuçla tamamladığımızı kabul etmek zorundayız.

    Tüm bu şartlar altında,ben de üzerime düşen sorumluluğu yerine getirerek, gerek yapılacak olan olağanüstü kongremizin daha sağliklı ve demokratik bir ortamda yapılabilmesi, gerekse İstanbul'da aldığımız sonuçla doğrudan ilişkili olarak,8 aydır yürütmekte olduğum Teşkilat Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.

    İYİ PARTİ'DE 2'NCİ İSTİFA

    İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak, partideki görevinden istifa etti. X hesabından açıklama yapan Akburak, "Büyük bir onurla yapmış olduğum Yerel Yönetimler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.Büyük Kongremizin,Türkiye’nin umudunun İYİ Parti olduğunun tescillendiği bir kongre olacağının bilinmesini istiyorum.Her daim Liderimizin yanındayım ! Sevgi ve Saygılarımla" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ESKİ İYİ PARTİLİ İSİMDEN İSTİFALARA TEPKİ

    Eski İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti'nin 31 Mart Yerel Seçimlerindeki başarısızlığı sonrası peş peşe gelen istifalara tepki gösterdi. Dikbayır, "İstifaların amacı lider üstündeki baskıyı almak ise bunun milletin geleceğine hiç bir faydası yoktur." dedi.

    Dikbayır'ın açıklamaları şöyle: Önce intihar, sonra istifa! Siyasi hareketlerin başarısı liderin tutarlılığı ve kadroların öngörüsü ile doğru orantılıdır. Milletin umudu haline gelen bir siyasal oluşumun milletle inatlaşmasına şahit olmak, bugün oluşan istifaları açıklamaya yetmez. Bazı liderler davaya yön verirken, bazıları ise harekete pranga olmaya başlar. Bu durumlarda parti içi konumunu sağlamlaştırmak ve lidere yaranmak için istifa etmek yüzbinlerce emek veren partilinin haklarını gaspetmekten başka bir şey değildir. Böyle uygun bir siyasi ortamda alınan bir hezimet sonrası gelen istifaların kıymeti, onları o makamlara getiren kişinin karnesidir. Ama İstifaların amacı lider üstündeki baskıyı almak ise bunun milletin geleceğine hiç bir faydası yoktur. Bu durum sadece sizin kısa siyasi ikbalinizi kurtarır. Çünkü pusulası yanlış olan bir hareketin yolu doğru olmayacaktır. Onurlu istifalar, intihardan önce yapılanlardır. Asıl sorumluyu saklamak ise her bir tuğlasında emeği olan onbinlerce insanın vebalini almaktan öte bir iş değildir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow