İzmir'de cemaat okullarına operasyon; 8 gözaltı

İzmir'de, Gülen cemaatine yakın okullara polis, bu sabah operasyon düzenledi. Okullarındaki eğitimi sürdürmek için sahte 'yangın ruhsatları' düzenledikleri ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı. Cemaate yakın 30 okula giden polisin arama yaptığı yerler arasında, bir Koleji içerisinde Fethullah Gülen'e ait özel odanın da bulunduğu açıklandı.
İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gülen cemaatine yakın olan eğitim kurumlarına ait özel okullarda sahtecilik bilgisi üzerine, araştırma yaptı. Cumhuriyet Savcısı Okan Bato'nun yürüttüğü soruşturmanın tamamlanmasıyla, polis bu sabah gözaltına almalar başladı.
20 kişinin gözaltına alınması istendi
Özel okulların yöneticileri ile bağlı bulundukları şirketin yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Soruşturma dosyasındaki gözaltına alınması istenen kişi sayısının 20 olduğu belirtildi.
Gözaltındaki şüphelilerin, okullarındaki eğitimin sürmesi için belediyelerden alamadıkları 'yangın ruhsatlarının' sahtelerini düzenledikleri ileri sürüldü. Bunun yanı sıra yine ailelerden normal ücretlerden başka, yardım adı altında para topladıkları da iddialar arasında yer aldı.
Fethullah gülen'in özel odası
Operasyon kapsamında, iki eğitim kurumlarına bağlı toplam 30 okulda polis arama yaptı. Suç unsurları arayan polisin arama yaptığı yerler arasında bir kolej içerisinde Fethullah Gülen'in ABD'ye gitmeden önce zaman zaman kullandığı ileri sürülen özel odanın da bulunduğu öğrenildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Özgür Özel'e yumruklu saldırı... Saldırganın katlettiği oğlunun mezarında dikkat çeken yazı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti, Rum tarafında geniş yankı buldu: "Bu topraklara bir damga daha vuruyoruz"
Gaziosmanpaşa'da yol çöktü! İki bina tahliye edildi
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın