Kahramanmaraş'ta bulundu, nesli tükenmek üzere
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde çobanlar tarafından bulunan nesli tükenmekte olan Kızıl Akbaba'nın ayağındaki halkadan bin 600 kilometre uzaklıkta olan Sırbistan'ın Belgrat şehrinden geldiği tespit edildi.
Haberin Devamı
/

İlçeye bağlı Ulubahçe Mahallesi'nde çobanlar boş arazide bitkin halde akbaba buldu. Yanına gittikleri akbabanın uçmaması üzerine yaralı olduğunu düşünen çobanlar, Doğa Moruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü'ne durumu bildirdi.
/

Bölgeye gelen ekipler, yaptıkları kontrolde akbabanın nesli tükenmekte olan Kızıl Akbaba türünde olduğunu belirledi.
Haberin Devamı
/

Yapılan kontrollerde vücudunda herhangi bir kırık ve yara olmadığı belirlenen Kızıl Akbaba'nın ayağında bulunan halkadaki numaradan, bin 600 kilometre uzaklıkta olan Sırbistan'ın Belgrat şehrinden geldiği anlaşıldı.
/

Korumaya alınan ve yorgun olduğu için uçamadığı tespit edilen Kızıl Akbaba'nın tedavisinin ardından doğaya bırakılacağı bildirildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı