Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı İçişleri Bakanlığına bağlandı

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı İçişleri Bakanlığına bağlandı
expand

Çözüm sürecinde merkezi bir rolü üstlenen Başbakanlığa bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığına bağlandı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Başbakanlığa Bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının, İçişleri Bakanlığına Bağlanmasına Dair Tezkere yer aldı.

Tezkerede, Başbakanlığa bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığının, İçişleri Bakanlığına bağlanmasının uygun görüldüğü kaydedildi.

Temmuz ayında yasalaşan çözüm süreci yasası olarak anılan "Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun” kapsamında Müsteşarlık, çözüm sürecinin koordinasyonu ve sekretarya hizmetlerini yürütmekle görevlendirilmişti. 

Çözüm Sürecini kaç kişi biliyor?

Genelkurmay Başkanı Özel'den çözüm süreci mesajı

62. hükümetin kurulmasıyla birlikte daha önce Beşir Atalay'ın yürüttüğü çözüm sürecine ilişkin koordinasyon görevini Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan üstlendi. Çözüm sürecine ilişkin de yeni dönemde Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nın daha aktif bir şekilde devreye gireceği kamuoyuna yansıdı. Müsteşarlık yetkililerinin, Kandil'de PKK yöneticileri ile doğrudan görüşebilecekleri belirtilmişti.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Avcılar'da üst geçit çöktü!

Avcılar'daki üst geçidin çöktüğü an

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow