"Kapıda vize" mağduru oldular
Kapıda vize uygulamasıyla, tatilini Yunanistan'ın Rodos Adası'nda geçirmek isteyen tatilciler aylar öncesinden bilet satın aldı. Ancak Muğla'dan adaya gitmek isteyenler mağduriyet yaşadı. Hem Fethiye hem Marmaris'te birçok kişi limanda kaldı. Detaylar haberimizde.
Günler hatta aylar öncesinden plan yapmışlardı. Seyahat firmasına da her şeyi eksiksiz yollamışlardı. Ancak Yunan adalarına gitme hayalleri suya düştü.

Muğla'nın Marmaris ve Fethiye ilçelerinden, Yunanistan'ın Rodos Adası’na gitmek isteyen tatilciler kapıda kaldı. Marmaris'te yaşanan doluluk nedeniyle kapıların kapatıldığı öne sürüldü. Fethiye'deyse Yunan makamlarının belirlediği günlük 50 kişilik kapı vizesi kotasına rağmen, firma tarafından 200 kişiye bilet satıldığı ve yalnızca 50 kişinin evraklarının Yunan makamlarına teslim edildiği ortaya çıktı.

Her başvuru için nakit olarak 80 ila 100 euro arasında bir ücret ödediklerini iddia eden tatilciler yetkililere seslendi. “Sabahtan beri bekliyoruz, mağduriyetimizin tüm yetkililerce giderilmesini talep ediyoruz çünkü bu bir dolandırıcılıktır yani açıkça bizi dolandırdılar.”
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR


4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ MESAJLARI 2025 | 4 Aralık ne günü, Madenciler Günü nedir?

11. YARGI PAKETİ SON DURUM 4 ARALIK 2025 | 11. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, maddeleri neler, infaz düzenlemesi ya da genel af var mı? İlk 15 madde kabul edildi!

CUMA HUTBESİ KONUSU AÇIKLANDI 5 ARALIK 2025 | Cuma Hutbesi Konusu Ne Oldu? Diyanet İşleri Başkanlığı Açıkladı!

SAĞLIK BAKANLIĞI 26 BİN 673 PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak? Başvuru Şartları Neler? Branş Dağılımı Nasıl?

4 ARALIK ANKARA SU KESİNTİSİ: ASKİ Ankara Su Kesintisi Ne Zaman Bitecek, Sular Ne Zaman Gelecek?
