Kapıkule'de gurbetçilerin dönüş yoğunluğu

Kapıkulede gurbetçilerin dönüş yoğunluğu
expand

Yıllık izinlerini Türkiye'de geçiren gurbetçilerin dönüş yolculuğu başlarken, Kapıkule Sınır Kapısı'nda gurbetçi yoğunluğu nedeniyle 3 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Kapıkule Sınır Kapısı'nda bazı gurbetçiler, araçlarından çıkarak yol kenarında vakit geçirirken bazı araç şoförleri de klakson çalarak kuyruğu protesto etti.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkililerince, gurbetçilerin aynı anda yola çıkması ve Kapıkule Gümrük Kapısı'nın karşısındaki Bulgaristan'ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nda araçların detaylı şekilde aranması nedenleriyle kuyruk oluştuğu bildirildi. Gümrük yetkililerince bazı gurbetçiler, çıkış için Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarına yönlendirildi.

Hatay'da 2 noktada orman yangını 

Kapıkulede gurbetçilerin dönüş yoğunluğu

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Türkiye'deki trafik çilesi, yorgunluk veriyor 

Sivas'tan İsviçre'ye giden Hanifi Çam, tatilini ailesiyle memleketinde geçirdiğini, tatilin güzel geçtiğini ancak, trafiğin yorgunluk verdiğini anlattı. Çam, "İstanbul'da yaklaşık 4,5-5 saat trafikte bekledik. Burada kaç saat bekleyeceğiz bilmiyoruz" dedi. İzmir'den Almanya'ya giden Murat Çakmak da gurbetçilerin yollardaki çilesinin hiç bitmediğini anlattı.

Nevşehir'den İsviçre'ye giden Muammer Demirci ise yaklaşık yarım saattir sırada beklediğini, sınır kapısına alımların başladığını ifade ederek, tatilini memleketinde aile büyükleriyle geçirdiğini ve Türkiye'yi şimdiden özlediğini kaydetti.

Dünyanın ismi en uzun şehri 

Trabzon'dan Almanya'ya giden İsmail Özkul da yabancı işçiler olarak genellikle İstanbul trafiğinde zorlandıklarını vurguladı. Yoğun trafikte sıkışmalar olduğunu aktaran Özkul, "Türkiye'deki şoförlerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Gurbetçiler, genellikle grup halinde 2-3 araçla gelebiliyor. İstanbul'da gördük, arka arkaya ağır trafik kazaları oldu. Biraz daha dikkat istiyoruz. Şu an sınır kapımız da açılıyor. Çok beklemedik, inşallah yolculuğumuz da iyi geçer" diye konuştu.

 

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow