Karadayı'dan ses kaydı yorumu

Emekli asker ve sivil üst düzey yöneticilerin oluşturduğu Encümen-i Daniş'in toplantısı İstanbul'da yapılıyor. Toplantıya girerken gazetecilerin "ortaya çıkan ses kayıtlarını" sorduğu emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, "Gençler siz bunlara inanıyor musunuz?" yanıtını verdi.
Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, toplantının yapıldığı Moda Deniz Kulübü'ne gelişi sırasında bir basın mensubunun "Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasındaki 367 tartışmaları ve Dostlar Meclisi ile ilgili ses kayıtları ortaya çıktığına ilişkin iddialar"la ilgili sorusu üzerine, "Bu saçma sapan uydurma şeylere inanıyor musunuz? Olacak şey değil" dedi.
Eski TBMM başkanlarından Necmettin Karaduman da "Dostlar Meclisi"ne ilişkin soruya "Hiç bizde öyle bir şey yok. Bu konularla bizim bir alakamız yok" karşılığını verdi.
Karaduman, 367 tartışmalarına ilişkin de "Konuşulmadı. Yalnız benim o tarihlerde bir açıklamam vardı. Ben 367'nin Anayasa'ya uygun olmadığını savunmuştum. Şahsi görüşümdü" dedi.
Karaduman, yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından toplantının konusuna ilişkin soruyu, "Tek bir cümleyle cevap vereyim; sadece dış politika konuştuk" diye cevaplandırdı.
Toplantıya ayrıca, eski Genelkurmay başkanları emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, emekli Orgeneral Necdet Üruğ, eski Başbakan Bülent Ulusu, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu, emekli büyükelçiler İlter Türkmen ve Özden Sanberk katıldı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Dikkat! Uzman isim 'evden çıkmayın' deyip uyardı: 'Aşırı' sıcak hava dalgası alarmı!
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2025: Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ne Zaman Başlayacak? Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşi Ödülü Ne?
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI: Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Bakan Memişoğlu Tarih Verdi!