Kartepe'de geyik sayısı 45 oldu

Kartepede geyik sayısı 45 oldu
expand

Kocaeli İl Çevre ve Orman Müdürlüğü 2006-2008 yılları arasında "Doğaya Yaban Hayvanı Yerleştirme Projesi" kapsamında Kartepe Pazarçayır Köyü'nde ormanlık alana bıraktığı 29 adet Kızıl Geyiğin ardından 16 geyik daha saldı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Doğaya geyik salma etkinliğine Kocaeli Vali Yardımcısı Ali Sözen, Doğa ve Milli Parklar Koruma Genel Müdürü Hüseyin Karaosmanoğlu, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Kocaeli Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Çakmak, Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Algan, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe Belediye Meclis Üyesi Tacettin Akyol, Pazarçayır Köy Muhtarı Remzi Güler, Tema gönüllüsü gençler ve köy halkı katıldı.

Avcılardan geyiklerin yaşam alanlarının kısıtlanmaması konusunda anlayış beklediklerini söyleyen Doğa ve Milli Parklar Koruma Genel Müdürü Hüseyin Karaosmanoğlu, "Ülkemizin güzide bir yeri olan Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne geyik salıyoruz. Doğal hayat her geçen gün zorlaşıyor. Hayvanların yaşam alanları büyük ölçüde azalıyor. Çok değerli avcı arkadaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz. Bölgemizin güzelliği bu geyiklerle artacaktır. Geçtiğimiz haftayla birlikte 16 geyik salındı. Daha önce de bin 600 sülün salındı bu bölgeye. Bölgemizin yaban hayvan hayatı biraz daha renklenip güzelleşti" dedi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da doğal yaşamı desteklenmesi konusunda belediye olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, "Kartepe'de doğal hayatın devamı anlamında yapılan bu tür çalışmalara herkes destek vermelidir. Nesli tükenmekte olan canlıların korunması amacıyla yapılan çalışmalar ile doğal yaşamın sürekliliği sağlanmış olacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından geyikler doğaya salındı.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow