KCK'da iki tahliye

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul'daki 3. KCK davası kapsamında tutuklu yargılanan gazeteci Çağdaş Ulus ile Cihat Ablay'ın tahliyesini kararlaştırdı.
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, dava kapsamında 35 kişinin tutukluluk durumuyla ilgili incelemesini tamamladı.
Mahkeme heyeti, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak sanıklar Çağdaş Ulus ile Cihat Ablay'ın tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
Heyet, diğer sanıkların tutukluluk halinin ise kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması gerekçesiyle devam etmesini kararlaştırdı.
Davaya ilişkin dün yapılan duruşmada, sanık avukatlarının toplu halde salonu boşaltması sırasında sanıklardan Çağdaş Ulus'un avukatı Hüseyin Ersöz salondan çıkmamış ve bu durum mahkeme heyeti başkanı Ali Alçık tarafından duruşma tutanağına geçirilmişti.
Aynı duruşmada mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk durumlarının daha sonra dosya üzerinden değerlendirilmesini kararlaştırmıştı.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Mattia Ahmet Minguzzi cinayetinde yeni görüntü: Nasıl öldürdüğünü gülerek anlattı
Sokak ortasında vahşet! Bahar'ın katilinin ifadesi ortaya çıktı
Edirne'de "Kakava ateşi" yakıldı, binlerce kişi baharın gelişini böyle kutladı
Kanımız dondu: Sokak ortasında vahşet! Bahar’ı da soldurdular