hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kentsel dönüşümde 5 kente 0,69 faizli kredi! Kentsel dönüşüm kredisi hangi illere verilecek, pilot il neresi?

    KAYNAKCnnturk.com

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için pilot 5 ile 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faizle kredi verileceğini açıkladı. Bu girişim, afet riski taşıyan alanların yeniden yapılandırılmasına ve daha güvenli yaşam alanlarının oluşturulmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Peki, Kentsel dönüşüm kredisi hangi illere verilecek? İşte kentsel dönüşüm kredisi verilecek pilot iller ile ilgili Neşe Akbaş’ın haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Evini yenilemek isteyen herkesin faydalanabileceği kentsel dönüşüm kredisiyle ilgili son bilgileri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki açıkladı. Bakan Özhaseki iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmek ve şehirleri doğal afetlere daha dirençli kılmak amacıyla kentsel dönüşüm kredi kampanyasını duyurdu.

    KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ HANGİ İLLERE VERİLECEK?

    Mehmet Özhaseki tarafından yapılan açıklamaya göre; İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ'da kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faizle kredi verileceğini açıklandı. 5 ili kapsayan projede pilot il ise İzmir’dir. Bu 5 şehirde, riskli yapıların dönüştürülmesinde enerji verimliliği esas olacak. Proje kapsamında iklim dostu ve afetlere dayanıklı konut ve iş yeri yapımı için hak sahiplerine uygun maliyetli finansman imkânı sunulacak.

    İKLİM VE AFETLERE DAYANIKLI ŞEHİRLER PROJESİ DETAYLARI:

    • 2,5 milyon TL’ye varan kredi desteği verilecek.

    • Aylık yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle verilecek.

    • Başka konutu olmayan orta ve düşük gelirli vatandaşlara; şehit ve gazi yakınlarına, emeklilere ve engellilere yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi sağlanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    • Bunun yanında A sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,50, B sınıfı Enerji Kimlik Belgesi bulunan binalar için yıllık yüzde 0,25 faiz indirimi uygulanacak.

    • Ödemeler, inşaat ilerleme seviyesine bağlı olarak yapılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow