Kılıçdaroğlu: Meral Akşener ile görüşeceğim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumunun ardından çeşitli siyasetçilerle yaptığı görüşmelerinin devamının geleceğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, 'Meral Akşener ile de görüşeceğim' dedi. Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'dan sonra Demokrat Parti, Vatan Partisi ve Saadet Partisi ile görüşmüştü.
Kemal Kılıçdaroğlu Sözcü gazetesinden Başak Kaya'nın sorularını yanıtladı.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
'4 büyük kopuş olacak'
"Bunların birincisi Meclis ile devleti yönetenler arasındaki kopuş. Yasama organı yürütme organını denetleyemeyecek ve bildiğini okuyacak. Dolayısıyla parlamentoda verilecek mücadele iktidarı çok fazla etkilemeyecek. Bu bizim Cumhuriyet tarihinin en büyük kopuşlarından biridir. İkincisi artık cumhurbaşkanı, 80 milyonun cumhurbaşkanı değil sadece partisine oy verenlerin cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanlığı makamı ile ona oy vermeyenler arasında büyük bir kopuş yaşanacak.
Kılıçdaroğlu'ndan Gülmen ve Özakça'nın tutuklanmasına tepki
Üçüncüsü adaleti dağıtanlar ile arayanlar arasındaki kopuş. Adalet ancak bir kişinin beklediği ölçüde kararlar verecek. Dördüncüsü ise demokrasi ve hukuk kalmadığı için Türkiye'nin uygar dünyadan kopuşu. Bu kopuşun bir kısmı da gerçekleşti. Bizim daha önce yaptığımızı ve demokratik parlamenter sistemi güçlendiren bir taslak anayasa çalışmamız var. Siyasi parti liderleri ile görüşürken bunu dile getiriyoruz. Demokrasi paydasını, en az yüzde 50'lilik hayır blokunu biraz daha genişletebilirsek iyi bir sonuç elde edebiliriz.
Deniz Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na cumhurbaşkanlığı çağrısı
'Amaç FETÖ mücadelesi değil'
"Bunların amacı FETÖ ile mücadele değil, FETÖ ile mücadele edenlerle mücadele. Hepsi kendi yol arkadaşlarıydı. Niye mücadele etsinler ki? Siyasal iktidarlarını güçlendirmek, otoriter bir rejim oluşturmak için bunu fırsat bilip ne kadar muhalif unsur varsa, onların dünya görüşünü paylaşmayan varsa tamamını tasfiyeye yönelik bir operasyon. Ama hepimizi saf dışı bırakamazlar, güçleri yetmez. Mücadelemiz sürecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!