Kırklareli Gezi davasında 121 beraat

Kırklareli'nde geçen yılın Haziran ayında İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla düzenlenen protesto yürüyüşlerine katıldıkları iddiasıyla, haklarında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 2 ayrı dosyadan toplam 121 sanık daha beraat etti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Kırklareli 1'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen 64 ve 57 sanıklı 2 ayrı davanın karar duruşması bugün yapıldı. Sanık avukatları duruşmada yapılan eylemin hak olarak görülmesi gerektiğini, bu nedenle ceza verilemeyeceğini savundu. Mahkeme, avukatların savunmalarının ardından 121 sanık için beraat kararı verdi.
Önceki beraat kararlarında olduğu gibi kolluk kuvvetlerinin eylemler sırasında herhangi bir uyarıda bulunmadığı belirtildi. Bu nedenle haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar davadan beraat etti. Böylelikle, geçen mart ayında ve bugünkü duruşmalarda beraat edenlerin sayısı 288'e yükseldi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
YENİ AFAD DEPREM HARİTASI : AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Özgür Özel'e yumruklu saldırı... Saldırganın katlettiği oğlunun mezarında dikkat çeken yazı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti, Rum tarafında geniş yankı buldu: "Bu topraklara bir damga daha vuruyoruz"
Gaziosmanpaşa'da yol çöktü! İki bina tahliye edildi
Boksörün ölümüne dövdüğü taksicinin ailesi: Türkiye’de yargılansın