Kıyak emeklilik yeniden komisyonda

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto ettiği emekli milletvekillerine zam içeren düzenleme, bir kez daha Meclis gündeminde. Plan Bütçe Komisyonu, vetolu maddeyi cuma günü görüşecek.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Komisyon, cuma günü saat 14'te toplanacak ve vetolu madde ile ilgili son karar verilecek.
CNN TÜRK'ün edindiği bilgilere göre AK Parti, emekli milletvekillerine yönelik maaş artışını, cumhurbaşkanının yaşlılık aylığının yüzde 60'ı olarak belirleyen vetolu maddede ısrarcı olmayacak.
AK Parti'de, bu oranın yüzde 50 olarak düzenlenebileceği belirtilirken, muhalefet yüzde 42'de kalması gerektiği görüşünde.
Yüzde 60'lık oran, milletvekili emekli aylığını 8 bin lira seviyesine çıkarıyordu. Yüzde 42'lik oran kabul görürse, vekillerin emekli aylığı 5 bin 500 civarında belirlenecek.
Cumhurbaşkanı Gül, veto gerekçesinde zammın, kamu vicdanını rahatsız ettiğini vurgulamıştı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
"Özgür Özel İmamoğlu’nu kızdırdı mı?" Abdulkadir Selvi yazdı...
1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: Resimli, Anlamlı, Yazılı, Posterli 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajları!
SOLOTÜRK KKTC GÖSTERİSİ 2025: Kıbrıs SOLOTÜRK gösterisi ne zaman, nerede, saat kaçta yapılacak?
Zonguldak'ta limanda yangın! Sahadaki vinç kullanılamaz hale geldi
SON DAKİKA HABERİ: Meteoroloji il il uyardı: Şiddetli yağış geliyor