Komutanın kolundaki F4 mesajı

Birbiri ardına gelen F-4 uçak kazaları ve şehit olan pilotlar, uçaklar konusunda kamuoyunda soru işaretleri yarattı. Hava Kuvvetleri ise, F-4'ler "güvenli mi" sorularına hiç beklenmedik şekilde yanıt verdi.
Hürriyet'in haberine göre mesaj, Genelkurmay'ın F-4'ler konusundaki tartışmaları sonlandırmak için, düşen son uçağın bağlı olduğu hava üssüne Eskişehir 1. Hava İkmal Merkezi'ne gerçekleştirdiği basın turunda geldi. Basın turuna katılan gazetecilerin sorularını yanıtlayan 1. Ana Jet Üs Kurmay Başkanı Tümgeneral Ateş Mehmet İrez'in kolunda, F-4'lere "güvenilmesi gerektiğine" ilişkin bir mesajın yer aldığı, bir peç dikkat çekti;
Generalin kolundaki peç üzerinde İngilizce şöyle yazılıydı;
"Someone over 50 you can trust. Phantom II F-4 2020 50 years"
"50 yaşın üzerindeki birine güvenirsiniz. Phantom II F-4 2020 50 yıl"
10 günde 3 uçak düşmüştü
F-4 uçaklarının güvenilirliği konusundaki tartışmalar, 10 gün içinde 3 F-4 uçağının düşmesi, 6 pilotun da şehit olması nedeniyle başlamıştı. Önce Malatya'da 2 adet F-4 uçağının düşmüş ve 4 şehit verilmiş, üzerinden 10 gün geçmeden de Konya'da bir F-4'ün daha düşmüş, ve 2 pilotun şehit olmuştu.
Şehidin babasının feryadı
Konya'da şehit olan Yüzbaşı Mustafa Tanış'ın babası Hayri Tanış'ın feryadı ise, F-4'ler üzerindeki tartışmaları alevlendirmişti. Kaza sonrasında basına konuşan baba Hayri Tanış, "Yavrum, uçan tabut ile gitti diye yazmazsanız en adi insansınız. Saraylar yapana kadar uçan tabutları değiştirsin. Yandım ben yandım, yanıyorum. Ben yanıyorum onlar da yansın. Onlar da yansın. Ben öldüm artık bundan sonra öldüm. Millet vatandaş duysun bunları. Başka analar ağlamasın, başka ocaklar sönmesin" demişti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Nihal ve Bahar Candan davasında şoke eden ifadeler!
HABER... Ocak görünümlü Mayıs! Fotoğraflar bugün çekildi
ÖZEL GÜVENLİK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA: ÖGG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
TAM 3 ASIRLIK! Emojinin Kökleri Tokat’ta Ortaya Çıktı: Gören Bir Daha Bakıyor...
Dikkat! Meteoroloji tek tek uyardı: 16 ilde sarı kodlu alarm!