hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konutta ‘sınırsız satış vergisi’ yolda!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Evini satacaklara ve birden fazla evi olanlara ‘Sınırsız Satış Vergisi’ geliyor. Taslak düzenlemeye göre, evini 5 yıl sonra satanlar yüzde 40'a varan oranlarda vergi ödemek zorunda kalabilir. Bu uygulama piyasayı nasıl etkileyecek?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Birden fazla evi olanlara ‘sınırsız satış vergisi’ geliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergi reformuyla ilgili çalışmaları hızlandırdı. Taslakta, konut sahipleri ile konutu yatırım aracı olarak kullananların daha fazla vergi ödemelerine yol açacak düzenlemeler yer alıyor.

    Düzenleme, birden fazla konutu olanları ilgilendiriyor. Konutunu 5’inci yıldan sonra satanlardan vergi alınması planlanıyor.

    Gayrimenkul uzmanları detayları şu ifadelerle aktardı;

    “Birden fazla gayrimenkul olan insanların için de emlak vergisinde artan bir emlak vergisi uygulama planı var. Bu tasarıda eğer 5 yıldan değer artışı varsa değer artış vergisi alınacak. Bir gayrimenkul satın aldığınızda 5 yılı geçtiğinde satarsanız vergiden muaf olunuyordu. 5 yıldan sonra muaf ortadan kaldırılınca hatta yüzde 40’a varan ek vergilerin gelmesiyle bu konu gündemde”

    BU TASLAK DÜZENLEME PİYASAYI NEDEN ETKİLER?

    “Konut alımını kesinlikle zorlaştıracak. Alımın zorlaşması ile birlikte bir şek kişi kiralama yönelecek”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow