Konya'da CHP aracı geçerken silahla havaya ateş edildi! 2 gözaltı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, cumartesi günü partisinin Konya'daki mitingine katılacak. Miting öncesi partinin araçlarından kentte halkı davet etmek için anons yapılıyordu. O sırada iki kişi, kurusıkı tabanca ile havaya ateş açtı. Şüpheliler, kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cumartesi günü Konya'da Kılınçarslan Meydanı'nda düzenlenecek olan 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitingine katılacak. Karaman İl Başkan Yardımıcısı Mustafa Durmaz ve Merkez İlçe Başkan Yardımıcısı Muhammet Keskince'nin yönetimindeki ses yayın aracıyla bugün saat 15.20 sıralarında Konya'nın Çumra ilçesi sanayi sitesindeki sokaklarda, halkı mitinge davet ettiği sırada bir iş yerinden çıkan Mehmet K., aracın arkasından kurusıkı tabancayla havaya iki el ateş etti.
İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR
Durmaz ve Keskince yaşanan olayın ardından polis merkezine giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine Mehmet K., '6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun kapsamında işlenen genel suçlar' 'Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokmak' ve 'Tehdit' suçundan gözaltına alındı. Şüpheli Mehmet K.'nın emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.
KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Yaşananlar sonrası Konya Valiliği'nden olaya ilişkin açıklama geldi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
01.05.2025 günü saat 16:00 sıralarında Cumhuriyet Halk Partisi Sesli yayın aracı 03.05.2025 günü gerçekleşecek Konya mitingi için tanıtım yaptığı sırada, Çaybaşı Mahallesi’nde bulunan sanayii içerisinde bir iş yerinin önünde seyir halinde iken M. K. ve B.D. isimli şahısların Kurusıkı diye tabir edilen silahla havaya ateş ettiği öğrenilmiş; Ekiplerimizce yapılan çalışmalar sonucu şüpheli şahıslar kuru sıkı tabanca ile birlikte kısa süre içerisinde yakalanmıştır. Şüpheli M. K.'nın emniyette verdiği ifadesinde kendisinin CHP ye sempati duyduğunu, ayrıca aracın 70 plakalı olması nedeniyle hemşehrisi olduğu, tanıtım aracını görünce sevinçten havaya ateş ettiğini beyan etmiş olay yerinde iki adet boş kurusıkı kovanı bulunarak incelenmek üzere muhafaza altına alınmıştır. Şüpheli şahısların, işyerinde evlerinde ve araçlarında arama yapılmış suç ve suç unsuruna rastlanılmamıştır. Şahıslar 02.05.2025 günü Çumra Cumhuri yet Başsavcılığında mevcutlu olarak hazır edilmek üzere GÖZALTINA alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Basın Duyurusu
— Konya Valiliği (@TCKonyaValiligi) May 1, 2025
01.05.2025 günü saat 16:00 sıralarında Cumhuriyet Halk Partisi Sesli yayın aracı 03.05.2025 günü gerçekleşecek Konya mitingi için tanıtım yaptığı sırada, Çaybaşı Mahallesi’nde bulunan sanayii içerisinde bir iş yerinin önünde seyir halinde iken M. K. ve B.D.…
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Manisa'da orman yangını! 1 mahalle tahliye edildi
YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ: TSK Bedelli Askerlik Ne Kadar Oldu? Bedelli Askerlik Yapacakların Dikkatine! Ücret Değişiyor!
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
SYKES-PICOT NEDİR? Sykes-Picot Anlaşması Harita Sınırları Nedir? Erdoğan'dan Dikkat Çeken 'Yeni Bir Sykes-Picot'a İzin Vermeyeceğiz' Açıklaması!
AYT DİNİ ŞEHİRLER SORUSU: Lhasa Dini Şehir Mi? Kahire Dini Şehir Mi? Roma Dini Şehir Mi? 2025 YKS AYT Dini Şehirler Sorusu Cevabı