Konya'da türbanlı belediye başkanı

Konya'da merkez Meram ilçesinde AK Partili türbanlı aday Fatma Toru, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre belediye başkanlığını kazandı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
42 yaşındaki Konya doğumlu Fatma Toru, Selçuk Ünversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Harita ve Kadastro Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Meram Belediyesinde görev yapan Toru, evli ve 2 çocuk annesidir.
AK Parti il binası önünde gazetecilere konuşan Fatma Toru, "Türkiye'de ilkleri yaşıyoruz. Bireysel inanç ve tercihlerinden dolayı şu ana kadar siyasal ve kamusal alanda hakettiği yere ulaşamayan hanımlarımız adına öncü konumundayız. Belli bir misyonumuz var. Bu misyonumuzla inşallah seçimden sonra da duruşumuzu koruyarak, başarımızı sergileyeceğiz" dedi.
Toru, vizyonu ile kadınların yolunu açmış olduğunu vurgulayarak, bu sonuçlarla kadınların aktif siyaset yolunu daha güçlü şekilde açmış olacaklarını aktardı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Düğünde çalan şarkıların telif parasını kim ödeyecek? Salon sahibi mi yoksa gelin ve damat mı?
RESİMLİ ANNELER GÜNÜ MESAJLARI: 2025 Resimli, Anlamlı, Yazılı, Ablaya, Teyzeye, Halaya, Anneye Göndermelik Anneler Günü Mesajları!
ANNELER GÜNÜ İNDİRİMLİ BİLET 2025 AJET: AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası nerelerde, hangi uçuşlarda geçerli?
Dikkat! Meteoroloji il il uyardı: Kuvvetli sağanak ve rüzgar alarmı!
Sivas'ta otomobil bariyerlere saplandı, sürücü yaralandı