Koronaya ayrılan sürenin sonuna mı geldik?
İkonik isim Andy Warhol’un “Bir gün herkes 15 dakikalığına ünlü olacak” dediği gibi koronavirüs de hayatımızdan olmasa da hafızamızdan rüzgar gibi geçip gitmiş olabilir mi? Dünyanın 4,5 milyar yıldır var olduğunu düşünürsek belleğimizde kapladığı şöhretin, 15 dakika kadar kısa bir süreye tekabül ettiğini varsayabiliriz. (Ömür ATAK AYDIN / cnnturk.com)
Haberin Devamı
/

Türkiye 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine geçti. Fakat o günden itibaren kameralara yansıyanlar koronavirüsü unuttuğumuzu düşündürüyor.
/

Alsancak - Kordon, Kadıköy - Moda gibi Türkiye’nin en batılı addedilen merkezlerinde kaydedilen görüntüler hayrete düşürüyor. Yeni normali değil, fazla normali yaşıyor gibiyiz.
Haberin Devamı
/

Evet sıkıldık, evet artık ekonomi canlanmalı ama Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu üyeleri başta olmak üzere tüm uzmanların üstüne basarak söyledikleri “Kontrollü Sosyal Hayat.”
/

Tedbirleri bu denli yok sayarak yaptığımız her etkinliğin, uzun vadede bizi daha zor şartlara mahkum edebilme ihtimalini aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Sadece Türkiye mi bu durumda? Avrupa’da salgının en çok vurduğu ülkelerden biri İtalya, normalleşen ilk ülkelerden oldu. Orada da benzer manzaralar vardı.
/

25 Mayıs’ta George Floyd’un öldürülmesi, aylardır gündemin birinci sırasında oturan, hatta kendisinden başka bir şey konuşturmayan koronavirüs salgınını aşağı sıralara indirdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

ABD’de başlayan ırkçılık karşıtı protestolar, Avrupa’ya yayıldı.
/

Salgın nedeniyle tarihte görülmemiş şekilde boşalan dünya başkentleri, ırkçılığa, ayrımcılığa “Hayır” diyen on binlere evsahipliği yapıyor şimdilerde.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Rasisizme, şiddete yönelik tepki virüs tehdidini geride bıraktı. Nitekim on binlerin olduğu yerde, salgının majör önlemi sosyal mesafeden söz etmek mümkün değil.
/

Öte yandan olası Seçim Kanunu düzenlemesi, 3 ismin vekilliğinin düşürülmesi derken Türkiye’de de siyaset, ufak ufak ısınmaya başladı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

İnsanlığın gündemi çabuk değişiyor. Bugün dilimizden düşürmediğimiz, yarın zihnimizin tozlu raflarındaki yerini alıyor. Salgın da bu tüketim alışkanlığımızdan nasibini aldı. Kovid-19 halen hayatımızda ancak onunla yatıp, onunla kalkmıyoruz artık.
/

Fiziki etkisini yitirmese bile virüsün psikolojik etkisi zayıflamışa benziyor. Manzaraya bakınca, salgının yıkıcı bir ikinci dalga ile yeniden yaşamlarımızın başrolünü almaması için temennide bulunmaktan başka seçenek görünmüyor. Eski düşmandan dost olmayacağını hatırlamakta; uyarıları kulağımıza küpe yapamakta fayda var.