Koşaner'in ses kaydıyla ilgili soruşturma başlatıldı

Ankara Özel Yetkili Başsavcıvekilliği, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in internete düşen ses kaydıyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma, Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik'in şikayeti üzerine başlatıldı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Çevik şikayet dilekçesinde organize bir suç işlendiğini, Koşaner'in de bu suça iştirak edip göz yumduğunu iddia etti.
Soruşturma başlatan savcılık, Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığından bilgi istedi.
İlk aşamada, ses kaydının özel yetkili savcılığın görev alanına girip girmediği inceleniyor. Ancak ses kaydının hukuki delil niteliği taşımamasından dolayı, soruşturmanın genişlemesi beklenmiyor. Savcılık kaynakları, Işık Koşaner'in ifadesine başvurulacağı yönündeki haberleri de yalanladı.
Ses kaydında, kontrolsüz mayın döşenmesi ve Türk askerinin yasaların dışında hareket etmesi gibi konulardan bahsediliyordu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
KABİNE TOPLANTISI BUGÜN VAR MI, NE ZAMAN? Temmuz Maaş Zammı, Kamu Toplu İş Sözleşmeleri ve İran-İsrail Gerilimi İçin Gözler Kabine Toplantısında
Kağıthane'de tam 'gaz' facia: 4 araca çarptı, 2 kişi yaraladı
TOKİ E-DEVLET BAŞVURU EKRANI: 250 Bin Sosyal Konut TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır? Başvuru Şartları Neler? www.toki.gov.tr Başvuru Ekranı
AFAD YENİ DEPREM HARİTASI: AFAD deprem haritası yenilendi! Türkiye'de deprem riski en az iller neresi? Hangi illerde deprem riski yüksek? AFAD Türkiye Deprem Haritası!
Yüzme öğrenmeye çalışan lise öğrencisi hayatını kaybetti