hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Son dakika kredi kartına taksit kalktı mı?

    Kredi kartına taksit kaldırıldı mı Son dakika kredi kartına taksit kalktı mı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan “kredi kartına taksit kaldırıldı” iddiaları sonrasında önce Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden ardından da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten peş peşe açıklamalar geldi. Peki, kredi kartına taksit kaldırıldı mı, yapılan açıklamalar neler?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kredi kartlarında taksitlerin kaldırılacağına yönelik iddialar sonrasında resmi açıklamalar peş peşe geldi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada önemli ifadelere yer verildi.

    KREDİ KARTINA TAKSİT KALDIRILDI MI?

    DMM’den yapılan paylaşımda “Bazı sosyal medya hesaplarında yer alan ‘Kredi kartına taksit kaldırıldı.’ iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Kredi kartları konusunda doğru olmayan bilgiler üzerinden, piyasanın işleyişini bozabilecek mesnetsiz ve spekülatif açıklamalar yapıldığı tespit edilmiştir. Resmi kurum ve yetkililerin dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz.” denildi.

    MEHMET ŞİMŞEK’TEN DE AÇIKLAMA GELDİ

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan paylaşımı alıntılayarak “Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı haberler dolaşıma sokulmaktadır.  Orta Vadeli Programımızda uygulayacağımız politikaları net bir şekilde ortaya koyduk. Kurala dayalı ve öngörülebilir politikalarımız seçim sonrası dönemde de aynen devam edecektir. Bu çerçevede vatandaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen bizden duymadığınız hiçbir habere itibar etmeyiniz.” açıklamasında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow